Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Zseniális, ahogy a Legia Varsó szurkolói kijátszották a kettős mércét alkalmazó UEFA-t | KÉP

Horváth Tamás

2019.08.15. 20:20

Egy közlekedési tábla nem lehet politikai állásfoglalás tárgya. Vagy mégis?

Köztudott, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) tűzzel-vassal üldözi a politikai megnyilvánulásokat az általa megrendezett labdarúgó-mérkőzéseken. A gyakorlatban természetesen ez csak a jobboldali véleményekre igaz, a bevándorláspárti, az LMBTQ-mozgalmat támogató és egyéb, a baloldalhoz köthető üzenetek minden további nélkül megjelenhetnek a focimeccseken.

Ugyanolyan kettős mérce ez, mint amilyet az UEFA a nagy port kavart Craiova-Kispest összecsapás után alkalmazott, amikor is annak ellenére nem zárta ki a román csapatot, hogy annak szurkolói az egész meccsen magyarellenes rigmusokat skandáltak, valamint hanggránáttal dobták meg a bírót, melyet követően félbe is kellett szakítani a játékot.

Atromitosz – Legia

Csütörtök este a Legia Varsó az antifasiszta szurkolóiról ismert görög Atromitosz ellen lépett pályára Athénban az Európa-ligában. A múlt heti varsói odavágó gól nélküli döntetlennel végződött, így parázs összecsapásra lehetett számítani. A lengyelek nem is okoztak csalódást, mind a pályán, mind pedig a lelátón kitettek magukért. A Legia 2-0-s győzelmével véget ért találkozó a varsói csapat továbbjutását jelentette, azonban nem csak ezért volt érdekes a mérkőzés, a Legia patrióta szurkolói – kijátszva az UEFA ellenőreit és a biztonsági embereket – egy közlekedési táblát ábrázoló drapit függesztettek ki az őket a játéktértől elválasztó kerítésre.

Alighanem mindenki számára egyértelmű az üzenet, nem lennénk meglepve, ha a varsóiak zseniális akciója miatt a jövőben a KRESZ-táblák is tiltólistára kerülnének az UEFA-nál. :)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére