Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Sorosnak nem tetszik, hogy ismét lehet Népszabadság

Bokor Gábor

2016.10.26. 14:58

A Soros Györgyhöz (pardon, George Soroshoz) ezer szálon kötõdõ Freedom House kiakadt, mert valaki megvette a Népszabit.

Élesen kritizálta a Freedom House (FH) nevű szervezet azt, hogy Opimus Press nevű vállalat megvette a Népszabit korábban kiadó Mediaworks Zrt-t. A (liberális) sajtószabadság miatt állandóan pattogó civil szervezet szerint az USA-nak és az EU-nak el kellene ítélnie ezt a fajta sajtó elleni támadást.

Ismét felvetődik a kérdés, mi legyen akkor, ha egy vállalat – jelen esetben a Népszabadság – görget maga előtt egy hatalmas tartozást? Mentsük meg? Á, az nem jó, hiszen akkor oda a sajtószabadság. Csődbe megy? Oda a sajtószabadság. Akkor mi legyen? Na, ezt minden jel szerint a Freedom és az egyéb liberális jogvédők sem tudják. 

Külön megjegyzendő, hogy a magát überhiperfüggetlennek mondó FH mögött a magyar származású amerikai üzletember, George Soros áll, így egyre világosabb a kép, hogy most miért is ennyire hangos az utóbbi időben csendben lévő civil szervezet. 

Ugyanez a szervezet volt az, ami tavaly nyáron, külföldről irányítva félig megszilárdult demokráciává minősítette le Magyarországot. Akkor a Válasz.hu derítette ki, hogy az FH leminősítése mögött az alábbi emberek álltak: 

  • Dane Taleski (Közép-Európai Egyetem)
  • Marina Popescu (Közép-Európai Egyetem)
  • Goran Buldioski (Nyílt Társadalom Alapítvány)
  • Yervand Shirinyan (Nyílt Társadalom Alapítvány)
  • Andrej Nosko (Közép-Európai Egyetem, Nyílt Társadalom Alapítvány)
  • Halmai Gábor alkotmányjogász (ELTE)
  • Váradi Balázs (Budapest Intézet)
  • Charles Kovács (Híd Rádió Zrt.)

Ismerősen hangzanak a nevek melletti munkahelyek, nem? 

A Közép-Európai Egyetemen Soros,  2007. október 14-ig volt a kuratóriumi elnök, onnantól már csak örökös CEU-kurátori tisztséget tölt be. 

A Nyílt Társadalom Alapítványról pedig már régóta tudjuk, hogy ők bizony Soros budapesti pénzosztó műhelyeként üzemelnek.  

Ezek után már csak az a kérdés, hogy biztos ők lennének a sajtószabadság hiperfüggetlen őrzői? Annyi viszont biztos, hogy ha nincs Népszabi az a baj, ha van Népszabi az a baj.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére