Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Húba888ki, most már megnyugodtunk...

888.hu

2015.10.10. 14:18

Az emberek, akik egyedül beszélgetnek, nem bolondok, hanem zsenik.

Ha magadban beszélsz, serkenti az agyad működésést. Nem witz. Egy 20 főn végrehajtott kísérlet kimutatta, hogy ha magunkban beszélünk, sokkal könnyebben tudunk memorizálni dolgokat és összpontosítani valamire, ezért a magukban gyakran mormogó emberek állítólag értelmesebbek. A kísérleti alanyok kaptak egy tárgyat, amit egy üzlethelyiségben meg kellett keresniük. Első körben csendben kellett ezt megtenniük, másodszor pedig mormogták folyamatosan a tárgy nevét. Az utóbbi esetben lényegesen gyorsabban rábukkantak a keresett dologra. 

 

A magunkban való beszélés ugyanakkor a tanulási folyamatnak is része. A gyermekek is szüleiket, környezetüket folyamatosan utánozva, ismételgetve tanulják el az új szavakat - ne feledjük el, hogy sokkal gyorsabban és hatékonyabban, mint amikor felnőttként próbálunk egy új nyelvet elsajátítani. 

Linda Spadin pszichológus szerint a hangosan gondolkodás céljaink elérésében is nagy segítségünkre lehet, hiszen letisztulnak gondolataink. 

Szóval amikor a legközelebb a kocsmanegyedben egy szélesen ívelő embert látunk közeledni, aki magában eldskurálgat, mindig gondoljunk arra, hogy az illető nem csontrészeg, hanem zseni. 

Card

 

(The Huffington Post)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére