Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hová vezet a Fidesz-szavazók elleni retorika?

Schüller Márton Imre

2021.10.29. 16:00

Az utóbbi időben elő-előkerülnek a baloldali szereplők Fidesz-szavazók elleni mondatai, megmozdulásai. Bár mindig tagadják, hogy nekik a szavazókkal lenne gondjuk, mégis időről időre „megmondják az őszintét”.

 

A baloldal számára a Fidesz-szavazók útban vannak a hatalom felé vezető úton, hiszen mégiscsak úgy működik egy demokrácia, hogy az nyer, akire többen szavaznak. Ennyivel igazából el is lehetne mondani, mi a bajuk. De hova vezet mindez?

  • Karácsony Gergely arról beszélt, hogy a Fidesszel együtt a szavazóiknak is meg kellene szűnniük.
  • A Gyurcsány családnak az ellenségeihez való hozzáállását 2006 óta ismeri Magyarország. Aki akkor kint volt az utcán, megérdemelte, amit kapott. A mai napig ezzel a kommunista mentalitással kezelik az utcai fórumokon demonstrálókat (lásd annak a bácsinak az esetét, akinek Fletó nekiesett).
  • Márki-Zay a keresztrejtvényes megszólalásával gyakorlatilag lehülyézett mindenkit, aki a jobboldalon áll.
  • Az pedig, hogy a Fidesz legnagyobb szavazóbázisa vidéken van, mindig ad egy kis muníciót a kommunikációs gépezetnek. Ha nem maradt más, akkor mucsaiznak egy jót.

Ezek és az ehhez hasonló elszólások mutatják, hogy a baloldal számára igenis jelentős frusztrációt okoz, hogy sima Orbán-gyűlöletre nem lehet reális politikát építeni. Ez a retorika azonban nem az általuk hangsúlyozott szeretetpolitikáról szól, vagy az árkok betemetéséről, hanem arról, hogy a konzervatív gondolkodású embereket megbélyegezzék.

Ennek lecsapódása pedig talán legjobban a több mint tízezer követővel rendelkező, magát Platón Pártnak nevező csoporton látszik, amely a Fidesz-szavazókkal szemben már nyíltan a kollektív bűnösség elvét fogalmazza meg.

A Fidesz-szavazóknak (és az önkényuralmak támogatóinak) nem politikai véleménye van, hanem bűnös perverziója”

– írják egy bejegyzésük elején, majd így folytatják:

A bűnözés támogatása nem politikai vélemény, hanem bűnsegély. Az önkény bűncselekmény. 2022-ig minden egyes Fidesz-szavazót rá kell ébreszteni, hogy aki bűnszervezetre szavaz, az maga is bűnös.”

 

Egy olyan elvet hoznak vissza a közéletbe, amelynek alapján a XX. században teljes társadalmi csoportokat nyomorítottak meg vagy tüntettek el.

Ezt nem kompenzálja, hogy a baloldal azért időnként elkurjantja magát, hogy ők a szeretet politikáját képviselik.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére