Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Atombukta: a gyurcsányisták még a háború alatt is rosszat akarnak a magyaroknak

Horváth K. József

2022.02.28. 15:40

A baloldal még háború idején sem képes olyan politikát folytatni, ami nem jelentene veszélyt Magyarországra. Tegnap Orbán Viktor tévéinterjújában éppen arra hívta fel a figyelmet, hogy a baloldalon ne tegyenek olyan nyilatkozatokat, amelynek a kárát aztán mi fogjuk elszenvedni. Erre a gyurcsányista Schmuck Erzsébet (LMP) azt mondja reggel az ATV-ben, hogy „meggyőződésünk, hogy Paks II-t azonnal le kellene állítani.”

 

Nyilvánvalóan szánt szándékkal megy szembe a miniszterelnök iránymutatásával. Valóban nem azért, hogy választási sikerük esetén hasznukra legyenek a hazájuknak, hanem azért, hogy a notórius gyűlöletkeltés révén egyáltalán eljussanak a választási sikerig. Hogy aztán mit csinálnának, azt senki nem tudja. Még talán ők sem, de a minta 2010 előtti szörnyű időszak. De látjuk, képesek volnának katonákat és fegyvereket is adni a háborúba, hogy aztán – ne adj' Isten – a magyar fegyverekkel magyar életeket oltsanak ki. Ez az ostobaság és a gonoszság közös cunamija.

 

De most nem erről akarok írni, hanem Paks II-ről, s az „azonnali leállítása” által okozható kárról. Amit természetesen a teljes baloldal pontosan ismer, de nekik a politikai hatalom megszerzése mindennél fontosabb. Egyáltalán nem számít nekik, hogy ezzel a magyarok energiaköltségeit rövid időn belül az egekbe fogják emelni, s az áramellátás biztonsága sem lesz szavatolt.

 

Pedig gazdasági indítványaik következményeire a miniszterelnök pontosan fölhívta a figyelmet: „Paks II-t meg az energia kérdését ki kell hagyni a szankciós kérdésekből, mert egyébként mi fogjuk megfizetni a háború árát, és ezt senki sem akarhatja.”

Nézzük, mit is akarnak a gyurcsányista LMP-sek.

 

Tisztában vannak vele, hogy a földgáz és a villamos energia ára az elmúlt fél évben rekordokat döntött. A szabadpiacon a földgáz ára megduplázódott, a villanyé pedig átlagosan a háromszorosára ugrott fel.

Aszódi Attila, a Műegyetem Természettudományi Karának dékánja a rádió Vasárnapi újságjában aláhúzta, Európa nagyon ki van téve az orosz földgáznak. Azok az országok vannak előnyben, ahol a rendszerben benne marad az atomenergia, mert az atomerőművek folyamatosan tudnak villamos energiát termelni. Az éjszakák a napenergia termelés szempontjából egyáltalán nem jöhetnek szóba. Azonban ezek az időszakok is áthidalhatóak atomerőművel.

Magyarország energiaellátása nyilvánvalóan nem működne atomenergia termelte villanyáram nélkül. A szakember hangsúlyozta, a magyar villamos energia rendszerben szükség van az évszázad végéig atomerőműre. A mostani paksi blokkok a nyolcvanas években lettek elindítva, eredetileg 30 éves üzemidőt terveztek. Nagy szerencsénk, hogy az üzemidő leteltével ezt még húsz évvel meg lehetett hosszabbítani. A négy paksi blokk esetében ez az ötven év 2032 és 2037 között jár le. Szükségünk van ennek a kapacitásnak a kiváltására, s arra is szükségünk van, hogy új nukleáris termelőegységek lépjenek be a mostaniak helyett. Ellátásbiztonsági szempontból is nagy jelentősége van annak, hogy Magyarország rendelkezik nukleáris termelő kapacitással.

Aszódi Attila rámutatott arra is, hogy az atomerőmű működése nem jár szén-dioxid-kibocsátással, úgyhogy a klímavédelmi céljaink nem lesznek teljesíthetőek, ha a paksi kapacitásbővítés elmaradna. Megcáfolhatatlan tény továbbá, hogy ha nem épülne meg Paks II, sokkal magasabb lenne az áram ára, de az ellátás folyamatosságának is ez záloga.

 

Schmuck Erzsébet és a többi balos „környezetvédő” is természetesen jól tudja ezt, de valamiért mégis-foggal körömmel ragaszkodik ahhoz, ami rossz a magyaroknak és jó a globalista nagytőkének. Németország is éppen azért került szorult helyzetbe, mert bezárta, illetve ez év végével bezárja atomerőműveit, a kieső áramot viszont nem lehet nap- és szélenergiával pótolni. Máris az egekben az áram ára.

 

Gyurcsány a Kapitánnyal élen szintén Paks II-ellenesek, ami ugyanezt jelentené nálunk is, mint Németországban, vagy akár a szomszédos Romániában, ahol az ott élő magyarok máris a bőrükön érzik az energia- és üzemanyagárak csúcsra járatását. Az már csak hab a tortán, hogy a legfrissebb hírek szerint az Európai Bizottság fenntartható energiaforrásként ismeri el a földgázt és az atomenergiát is, annak ellenére is, hogy a zöldek és több tagállam, így a magyar balosok is tiltakoztak ez ellen.

 

A gyurcsányisták tehát atomügyben már most nagyot buktak, ennek ellenére még a háború alatt is ragaszkodnak ahhoz, hogy rosszat akarjanak a magyaroknak.

Reméljük, éppen ezért fognak áprilisban is hatalmasat bukni a választáson.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére