Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Amíg Karácsony fukarkodik, a libernyákok által ajnározott Bécs eurómilliókkal támogatja a turizmust

888.hu

2020.09.11. 18:51

A baloldalon most bezzeg nem hivatkozási pont a „bezzegváros”.

A bécsi városvezetés a turizmus megmentése érdekében újabb gazdaságélénkítő csomagot jelentett be szeptember 10-én. A Michael Ludwig polgármester és Brigit Hebein alpolgármester részvételével rendezett tájékoztatón – amelyen a város gazdasági, turisztikai és digitalizációs ügyeiért felelős tanácsnoka, Peter Hanke is részt vett – ismertették a részleteket.

Szeptembertől egy újabb, 50 millió euró összértékű direkt támogatási konstrukciót (koronacsomag III.) dolgoztak ki, amelynek nagyobb része közvetlenül a szálláshely-szolgáltatókat és a turisztikai ágazatot hivatott segíteni írta a Magyar Nemzet.

Mivel Bécsben idén éves szinten a vendégéjszakák hetvenszázalékos csökkenésével, illetve a bevételek hatvanszázalékos zuhanásával számolnak, ezért a kormányzati segélyprogramok mellett

a bécsi szálláshelyek üzemeltetőire külön odafigyel a fővárosi önkormányzat.

Szeptembertől szálláshelyenként a tavalyi forgalom hat százalékának megfelelő összeg igényelhető a változó működési költségek fedezésére, egységenként maximum 50 ezer euró értékben.

E támogatási forma fedezésére 15 millió eurót különítettek el Bécs város költségvetésében. További hétmillió eurós pótlólagos büdzsé szolgálja a kiesett idegenforgalmi adó kompenzálását, amely a város turisztikai hivatalának, a Wien Tourismusnak főbb bevételi forrása.

A koronacsomag III. ütemének fennmaradó részét a munkahelyteremtést, a szakképzést és a digitalizációs szintlépést szolgáló projektekre fordítják.

Ezzel szemben Budapesten egy „kicsit” más a helyzet

Mára kiderült, hogy nem ad a főváros pénzt a turisztikai ágazatban dolgozóknak, a taxisoknak, vendéglátósoknak, miközben Bécsben már a harmadik segélycsomagot jelentették be, 50 millió euró értékbenmondta tegnap Láng Zsolt az Origónak.

A Fidesz fővárosi frakcióvezetője felhívta a figyelmet arra is, hogy az olasz és spanyol városok is aktívan segítik a helyi vállalkozókat.

A főváros nem tesz semmit, miközben 80-100 milliárdos tartalékkal rendelkezik

– tette hozzá a politikus.

Láng Zsolt arról is beszélt, hogy a budapesti vezetésnek meg kellene kezdenie az egyeztetést a turisztikai ágazat szereplőivel, a taxisokkal, vendéglátósokkal, hogy minél előbb kidolgozzák a segítség feltételeit. Ha a főváros részéről valóban van igény a kormánnyal való egyeztetésre, akkor hívják össze a közfejlesztési tanácsot.

Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy a baloldalon most bezzeg valamiért nem „bezzegváros” Bécs. A honi libernyákok egy kicsit szelektíven értelmezik a mintatelepülés fogalmát.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére