Ugrás a tartalomhoz

„Visszaélésszerű, többmilliárdos iparág a börtönbiznisz”

888

2020.06.09. 21:25

Varga Judit szerint az elmúlt évek tapasztalatai rávilágítottak arra, hogy a jogalkotó eredeti szándékával ellentétes, visszaélésszerű, többmilliárdos iparággá változott „börtönbiznisz” alakult ki hazánkban.

Varga Judit igazságügyi miniszter a Facebook oldalán számolt be a mai országgyűlési vitáról.

A közvéleményt súlyosan felháborító bűncselekmények miatt elítéltek ugyanis milliós nagyságrendű kártérítésekhez juthattak, miközben az áldozatok és hozzátartozóik számára az igényérvényesítés lehetősége nem volt kellően hatékony. Azon áldozatok, akiknek ügyében a büntetőeljárás már jogerősen befejeződött, és eddig kártérítést nem ítéltek meg részükre – a tárgyalás alatt álló javaslat szerint -, lehetőséget kapnak arra, hogy a már lezárt büntetőügyben nem érvényesített igényüket egy külön erre a célra létrehozott gyorsított per útján érvényesíthessék – írta Varga Judit.

Hozzátette:

Ez a lépés is bizonyítja, hogy a magyar kormány a valódi cselekvésben hisz, és elkötelezett az áldozatok fokozottabb védelme és igényeik hatékonyabb érvényesítése mellett.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Globally drive cross-platform collaboration

Globally drive cross-platform collaboration

889

Collaboratively extend cross functional users before premier innovation. Phosfluorescently synergize top-line markets for leading-edge leadership.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére