Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újra megnyitották a magyar nagykövetséget Limában

Bokor Gábor

2017.10.19. 10:28

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a 2006-ban bezárt magyar nagykövetséget szerdán újranyitotta a perui fõvárosban.

Latin-Amerika a világ egyik leggyorsabban fejlődő térségévé vált, és Peru azon belül is gyorsan növekvő ország. A perui gazdaság számos hasonlóságot mutat a magyar gazdasággal, mindkettő rendkívül nyitott, mindkét kormány gazdaságpolitikája fontos céljának tartja a szabadkereskedelmet"

– fogalmazott Szijjártó Péter, aki szerint éppen ezért a két ország gazdasági, politikai együttműködésének fejlesztéséből mindkét fél jelentős mértékben tud profitálni, ezért nyitották meg újra a 2006-ban bezárt limai magyar nagykövetséget.

A külügyminiszter hangsúlyozta, hogy mindkét ország érdeke a szabadkereskedelmi folyamatok felgyorsítása. 2013 óta érvényben van a szabadkereskedelmi megállapodás ideiglenes alkalmazása az EU és Peru között, Magyarország pedig már 2013-ban ratifikálta az egyezményt.

Szijjártó Péter megemlítette, hogy a két ország közötti egyetemközi kapcsolatok már most rendkívül dinamikusak, és az amerikai kontinens legrégebbi egyeteme, a San Marcos Egyetem együttműködési megállapodást kötött a Pázmány Péter Katolikus Egyetemmel és a Pécsi Tudományegyetemmel.

Magyarország és Peru között megállapodás született a vízipari, a gyógyszeripari, a hadiipari és a határvédelmi technológiák perui hasznosításáról, melyeket Peru beenged piacára a szerdán kötött megállapodások értelmében.

Magyarország megbecsültsége magas Peruban tekintettel arra, hogy a legutóbbi el Nino-jelenség okozta szélsőséges időjárás után Magyarország azonnal segített, és víztisztító berendezést küldött, ami meg is alapozta a magyar vízipari technológiák iránti keresletet"

– fogalmazott a miniszter, akit Limában fogadott Pedro Pablo Kuczynski elnök, Ricardo Luna külügyminiszter, Luis Galarreta, a kongresszus elnöke, valamint Eduardo Ferreyros Küppers külkereskedelmi és turisztikai miniszter.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére