Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Pragmatikus gazdasági együttműködésre van szükség a magyarok szerint

888.hu

2022.03.09. 14:45

Az aktív magyar válaszadók jelentős többsége, 71 százaléka nem ért egyet Márki-Zay Péter állításával, és úgy gondolja, hogy pragmatikus együttműködésre van szükség az oroszokkal való gazdasági kapcsolatokat illetően – derül ki az Alapjogokért Központ aktuális közvélemény-kutatásából.

 

Az országosan reprezentatív kutatás az ukrán-orosz háború kitörését követő időszakban mérte fel azt, hogy mit gondolnak a magyarok arról a Márki-Zay-féle állításról, miszerint Orbán Viktor „elárulta” Magyarországot és a nyugati szövetségeseit akkor, amikor az oroszokkal való gazdasági kapcsolatok kiépítését támogatta.

 

A megkérdezettek közül tízből heten mondták azt, hogy nem értenek egyet a baloldali miniszterelnök-jelölttel.

 

Vagyis az aktív szavazók 71 százaléka az ukrán-orosz konfliktus ellenére sem gondolja azt, hogy magyar részről a pragmatikus gazdasági kapcsolatokra való törekvés elítélendő lenne és a válaszadóknak csak egy kisebbsége, 16 százaléka ért egyet a baloldali jelölt állításával.

Még beszédesebb ugyanakkor az,

hogy a magukat ellenzéki szimpatizánsnak vallók sem osztották a kárpátaljai magyarokat oroszbarátsággal megvádoló hódmezővásárhelyi polgármester véleményét.

 

Relatív többségük, 46 százalékuk szerint is fontos a pragmatikus gazdasági kapcsolatokra való törekvés az oroszokkal, míg 33 százalékuk egyetértett Márki-Zay megfogalmazásával.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére