Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: Januártól öt százalékkal nő a nyugdíj

888.hu

2021.12.10. 09:32

A következő évben visszaadott 13. havi nyugdíj összege is 5 százalékkal emelkedik – közölte Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.  

Pontos elszámolás a jó barátság titka – mondta a kormányfő arról, hogy

a nyugdíjakat az év végén további két százalékponttal emelték, hiszen a drágulás is nagyobb volt.

„Mivel veszélyhelyzet van, a kormány rendelettel is tud változtatni a költségvetésen – mondta a miniszterelnök. – Ha van miből adni, az ember jó szívvel ad” – tette hozzá.

A koronavírussal kapcsolatban a miniszterelnök elmondta:

Az 5–11 évesek oltását december 15-étől lehet elkezdeni.

Mint részletezte, hosszú évekig bizonytalankodott az orvostudomány a kiskorúak oltásáról. Most jutottak el az orvosok odáig, hogy be szabad oltani a fiatalokat is – tette hozzá a miniszterelnök. „Ezzel tudjuk megvédeni a gyermekeinket. Szerdától lehet regisztrálni, a szokásos módon, 15-étől kezdjük az oltást, a szokásos módon. Kijelöltük az oltópontokat, illetve gyermekháziorvosoknál lehet megkapni az oltást – jelentette ki a kormányfő.

Orbán Viktor elmondta: az operatív törzs hajnali jelentése szerint csökken az új fertőzöttek száma.

A kórházban kezelt betegek száma is csökkent. A lélegeztetőgépen levő emberek száma is csökkent. Veszteség mindennap van, de a helyzet, úgy tűnik, javul, és a szakértők szerint a csúcson vagyunk, vagy már túl is léptünk rajta, azonban nincs más orvosság, csak az oltás – rögzítette.

Az európai politikáról és az új jobboldali pártcsalád kialakításáról a miniszterelnök elmondta:

Hosszú hónapok óta szervezkedünk azokkal az európai pártokkal, akik nem akarják a bevándorlást, és a családokat akarják segíteni.

Ezek a pártok úgy látják, hogy Brüsszel épp a fordítottját akarja ennek.”

A legfontosabb, hogy hosszabb távon legyen egy nagy bevándorlásellenes, családpárti pártokból álló csoport Európában – mondta a miniszterelnök. Szavai szerint az Európai Parlamentben jelenleg kisebbségben van a magyarok által is képviselt álláspont. Orbán szerint azon kell dolgozni, hogy a jobboldal is érdekérvényesítő pozíciókat szerezzen az uniós döntéshozatalban.

Európában mindenhol van egy törésvonal a bevándorlás kérdésében

– mondta Orbán Viktor. Úgy fogalmazott, erről az embereket eddig csak Magyarországon kérdezték meg. „Amit a magyarok akarnak, az olyasmi, ami az EU-s politikával szemben áll” – tette hozzá. Azt is mondta, hogy az uniós szabályokat békeidőben hozták, de válsághelyzetben ezek nem működnek.

A nyugati európai országok migrációkezelésével kapcsolatban a miniszterelnök elmondta: ő maga nem szeret emberekkel kísérletezni, szerinte ez veszélyes dolog, jelen helyzetben pedig életveszélyes. „Terrorcselekmények történnek a hazádban, iszonyatos szociális kiadásokkal szembesülsz, ha gazdasági válság van, elveszítheted a munkádat” – sorolta a kockázatokat. Szerinte az Alkotmánybíróság pénteken dönt arról, hogy mit lehet tenni akkor, ha egy tagállam – jelesül Magyarország – és Brüsszel ilyen markánsan nem ért egyet egy adott kérdésben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére