Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Most épp Soros egyeteme miatt tüntetnek a kormány ellen

Bertha László

2017.04.02. 18:46

A Soros-féle Central European University (CEU) mellett tüntetnek Budapesten. A részt vevõk között nemcsak magyarok, hanem nagyon sok külföldi is jelen van.

A kormányellenes demonstráció vasárnap délután 5 órakor vette kezdetét a Fővám téren, melyet az „Oktatási Szabadságot” nevű Facebook-csoport hirdetett meg. A PestiSrácok.hu tudósítója szerint a tömegben nagyon sok külföldi is jelen van. Így részben emiatt, részben pedig a külföldi sajtóvisszhang miatt a beszédeket magyarul és angolul is elmondják.

Deák Dániel, a Budapesti Corvinus Egyetem professzora szerint a jelenlegi helyzet nem elfogadható, mert a gyermekeink jövőjét teszi kockára a „politikai önkény”.

Vegyük vissza az egyetemet, az egyetem a miénk, az egyetem szabaddá tesz”

– hangoztatta a tüntetésen Deák.

A demonstrálók a Budapesti Corvinus Egyetem épülete előtt gyülekeztek a Fővám téren, onnan indultak egy „Oktatási szabadságot, Freedom for education” feliratú molinó mögött  a CEU Nádor utcai épülete felé. A menet a Kossuth térre, a Parlament elé érkezik.

Az MTI beszámolója szerint a tömegben magyar és európai uniós zászlókat, valamint olyan táblákat lehetett látni, mint „A szabad magyar felsőoktatásért”, „Nem akarunk CEU-tanáziát” és „Budapest az otthonunk”.

Mindeközben a Facebook letiltotta a 888.hu-t. "Éljen soká" a liberalizmus.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére