Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Minden eddiginél nagyobb lesz az augusztus 20-ai tűzijáték

888.hu

2021.07.15. 19:30

Összesen 40 ezer rakétát lőnek fel az idei tűzijáték során, amelyet a zene mellett narráció is kísér.

 

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója úgy fogalmazott: minden magyart Budapestre várnak az augusztus 20-ai ünnepi hétvégén, Magyarország születésnapján.

A négynaposra tervezett ünnepségsorozaton rengeteg színes programmal várják az érdeklődőket, többek között zenei, színházi és gasztronómiai események is lesznek.

Bár a járványhelyzet még változhat, a szervezők úgy készülnek, hogy védettségi igazolvány nélkül is részt lehet venni a rendezvényeken.

A 25 percesre tervezett tűzijáték során összesen 40 ezer rakétát lőnek fel 300 kilövési pontról, a Szabadság és az Erzsébet hídról, valamint 14 uszályról és 65 pontonhídról.

A tűzijátékot a Duna két partjáról, fényalagutat képezve, összesen 400 reflektorral világítják meg.

A programsorozat a szokásos ünnepélyes zászlófelvonással kezdődik a Kossuth téren, ezt Áder János ünnepi beszéde és a tisztavatás követi. Új elem, hogy a tér felett három vadászgép repül majd át nemzeti színű füstcsíkokat húzva maga után.

A vízi- és légiparádé 9 órakor kezdődik a Lánchíd és a Margit híd között, a nézők pedig a tervek szerint az összes hazai harci repülőt és helikoptert láthatják, de egy Wizz Air-gép is áthúz a Duna felett.

A hivatalos programok között szerepel a Kossuth- és Széchenyi-díjak hagyományos átadása, csakúgy, mint a délután 5-kor kezdődő Szent István-napi szentmise és a Szent Jobb-körmenet.

A szervezők összesen 17 kapcsolódó programmal várják az érdeklődőket, így kívánva színesebbé tenni a rendezvényt és Budapestre csábítani mindenkit.

Guller kiemelte, nagyon szeretnék elérni, hogy erre a hétvégére megteljenek a fővárosi szállodák, ezzel is segítve a járvány alatt érzékeny veszteségeket szenvedő budapesti turizmust.

(Borítókép: Mandiner)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére