Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Menczer: több tiszteletet várunk az álhíreket terjesztő horvát politikusoktól!

888.hu

2020.06.09. 15:28

Több tiszteletet várunk el azoktól a horvát politikusoktól, akik az elmúlt napokban alaptalanul kritizálták Magyarországot és álhíreket terjesztettek Orbán Viktor miniszterelnökkel kapcsolatban – írta a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára a közösségi oldalán kedden.

Menczer Tamás tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár bejegyzésében azt írta: a horvát gazdaság sikerében jelentős a magyar hozzájárulás. Ezt alátámasztandó felidézte:

2019-ben 644 ezer magyar turista 3,2 millió vendégéjszakát töltött Horvátországban, a Mol „éppen a legnagyobb horvátországi beruházását hajtja végre„ és a Magyar Villamos Művek (MVM) „6,75 milliárd köbméter gázt fog vásárolni a Krk szigetén lévő LNG-terminálból”.

„Mindezt figyelembe véve több tiszteletet várunk el a Magyarországot alaptalanul kritizáló, és álhíreket terjesztő horvát politikusoktól!” – írta Menczer Tamás.

Az államtitkár megjegyezte azt is, hogy ez a magatartás „különösen nehezen érthető akkor, amikor a horvát turisztikai szezon szempontjából rendkívül fontos határnyitásokról zajlanak egyeztetések”.

Az ügy előzménye, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a sátoraljaújhelyi trianoni megemlékezésről egy olyan videót tett közzé a Facebook-profilján, amelyen a frissen felavatott emlékmű táblája látható, rajta

a „Fiume – Tengerre magyar” felirattal. A horvát sajtó a mondatot „magyar tengernek” fordította és provokációnak nevezte.

A horvát külügyminisztérium közölte: magyarázatot kérnek a zágrábi magyar nagykövetségtől az emléktáblára.

Ezt olvasta magyar tengernek a horvát sajtó. | Fotó: Facebook

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére