Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megszületett a "Budapest-nyilatkozat" a keresztényüldözés ellen

Horváth József György

2017.11.02. 21:58

Az Emberi Erõforrások Minisztériumának üldözött keresztények megsegítéséért felelõs helyettes államtitkársága közzétette az október 11. és 13. között Budapesten a keresztényüldözésrõl rendezett nemzetközi konferencián elfogadott nyilatkozatot.

A dokumentumot, amelyet a tanácskozás 32 országból érkezett résztvevői írtak alá, a helyettes államtitkárság csütörtökön juttatta el az MTI-hez.

A "Budapest-nyilatkozat" szerint a nemzetközi konferencia résztvevői kifejezik legmélyebb szolidaritásukat azon keresztényekkel és más vallási kisebbségekkel, akiket a világ bármely részén üldöznek. A közlemény szerint üdvözlik és támogatják a kormányzati szervek, egyházi és civil szervezetek minden olyan tevékenységét, amelynek célja, hogy felszólaljanak a világ üldözött vallási kisebbségeinek érdekében, különös tekintettel a keresztényekre.

A résztvevők "elismerik Magyarország kormányának erőfeszítéseit az üldözött keresztények és más vallási kisebbségek megsegítésében, valamint a más kormányok által tett hasonló intézkedéseket". Elítélnek minden olyan intézkedést, amelynek célja, hogy megtagadja vagy korlátozza az alapvető emberi jogok gyakorlását, különös tekintettel a vallásszabadság megsértésére – írták.

Felhívják a nemzetközi közösség figyelmét arra, hogy legyen szószólója az üldözött vallási kisebbségeknek, álljon ki értük, és vegyen igénybe minden lehetséges jogszerű eszközt az olyan csoportokkal szemben, amelyek atrocitásokat követnek el a keresztények és más vallási kisebbségek ellen.

Hangsúlyozzák, hogy az Iszlám Állam terrorszervezet vagy bármilyen más hasonló terrorszervezet és milícia által elkövetett barbár cselekmények népirtásnak, az emberiség elleni bűncselekménynek és háborús bűnnek minősülnek, ezért a világ országainak feladata, hogy véget vessenek az ilyen bűncselekményeknek, és állítsák bíróság elé a felelőseiket.

Támogatják a különleges megbízott szerepét a vallás és a meggyőződés szabadságának megerősítésében az Európai Unión kívüli térségekben. Felszólítják a világ politikai döntéshozóit és a közvélemény formálóit arra, hogy törekedjenek a vallás szabad gyakorlásának elősegítésére a válságövezetekben, ahol a keresztényeket és más vallási kisebbségeket üldözik, és így garantálják a nemzetközi békét és biztonságot, különös tekintettel a Közel-Keletre, Afrikára és Ázsia különböző régióira.

A világ kormányaitól és a nemzetközi szervezetektől azt kérik, keressenek hosszú távú megoldásokat a keresztények és más vallási közösségek üldözésének megszüntetéséért, továbbá biztosítsák az összes emberi jog gyakorlását, beleértve a vallás szabad gyakorlásának jogát az emberi jogok egyetemes nyilatkozata 18. cikkének megfelelően.

Felszólítanak az iskolák és más infrastruktúrák sürgős újjáépítésére, így lehetővé téve a keresztényeknek és más üldözött vallási kisebbségeknek, hogy őseik földjén maradjanak vagy oda visszatérjenek.

Felszólítanak olyan politikai, gazdasági és biztonsági megoldások támogatására, amelyek lehetővé teszik, hogy a keresztények és más vallási kisebbségekhez tartozó menekültek visszatérjenek a saját hazájukba.

Sürgetik a világ kormányai és a nemzetközi intézmények együttes fellépését a keresztények és egyéb vallási kisebbségek elleni atrocitások megszüntetésére és arra, hogy ezen célnak megfelelően tegyenek azonnali gyakorlati intézkedéseket – olvasható a nyilatkozatban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére