Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hiába akarja, nem csinálhat a Városházából hajléktalanszállót Karácsony

888, MTI

2020.06.09. 19:30

A Kormányhivatal elutasította a fővárosi önkormányzat örökségvédelmi engedély iránti kérelmét.

Nem nyithat Karácsony Gergely főpolgármester hajléktalanszállót a Városháza műemléknek nyilvánított épületében – közölte Budapest Főváros Kormányhivatala.

A közleményben azt írták:

a főpolgármester a Városház utca 9-11. – Gerlóczy utca 2-6. szám alatti központi Városháza épületében tervezte megnyitni a hajléktalanszállót, az érintett ingatlan azonban műemlék, továbbá műemléki jelentőségű területen és a turisták által is nagy számban látogatott világörökségi védőövezetben fekszik, illetve kiemelten védett régészeti lelőhelyeknek is része.

 

Mindezeken túl Belváros-Lipótváros kerületi építési szabályzata szerint a Városháza vegyes városközponti terület építési övezetben található, ahol szállás funkció nem helyezhető el, így hajléktalanszálló sem létesíthető, és erre a meglévő épület, illetve épületrész rendeltetése sem módosítható – tették hozzá.

Mindemellett a kormányhivatal álláspontja, hogy az elmúlt években sikeresen felépített és rekordokat döntő magyar turizmus szempontjából sem szerencsés a főpolgármester ötlete

– áll a közleményben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére