Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Házkutatást tartottak az ellenzéki főhadiszálláson

Nagy Gábor

2019.09.12. 07:28

Nincs menekvés.

Házkutatást tartott szerda este a rendőrség Pikó Andrásék józsefvárosi kampányközpontjában azt követően, hogy az elmúlt napokban a Magyar Nemzet számos leleplező dokumentumot hozott nyilvánosságra. A nyomozók a tiltott adatbázis-építés nyomait, az ellenzéki csalás bizonyítékait keresték. A Patyolat nevű helyen kihallgatták Udvarhelyi Tesszát, az egykori klubrádiós polgármesterjelölt kampányfőnökét is.

A lap – a hozzá eljuttatott információk alapján – korábban azt írta, több jel is arra mutat, hogy Pikó aktivistái számítógépes rendszerben regisztrálják a választók adatait; listákat készítenek arról, kik azok, akik hajlandóak lennének az ellenzék polgármesterjelöltjére szavazni, és kik azok, akiknek biztos, hogy nem számíthatnak a voksaira.

Ugyanakkor az Origo értesülései szerint nem csupán Budapest VIII. kerületében próbál aljas eszközökhöz folyamodni az ellenzék. A portál információi szerint Erzsébetvárosban is törvénytelen módon gyűjtik a választók adatait az ellenzék aktivistái. A VII. kerületben a DK-s Niedermüller Pétert támogatja az ellenzék, de az október 13-i választáson Hunvald György börtönviselt korábbi szocialista polgármester is elindul.

Az egyik, lap birtokában lévő fotón az látható, hogy több aktivista az egyik ajánlóívről a másikra tollal másolja az adatokat. A képet összevetve más, a közösségi médiában megosztott fotókkal kiderült, hogy az ajánlóíveken serényen dolgozó személyek többsége a párbeszédes Szücs Balázs kampánycsapatának tagja.

Vagyis felmerül a gyanú, hogy Karácsony Gergely párttársának segítői követhették el az újabb választásicsalás-gyanús esetet.

A Magyar Nemzet csütörtöki cikke szerint az adatok tömeges lemásolásához lehet köze annak is, hogy Karácsony Gergely augusztus végi törökországi látogatása után azt mondta, elektronikus választási kampánysegítő programokat, meg nem nevezett mobiltelefonos applikációkat alkalmazna, olyanokat, amelyeket az isztambuli győztes városvezető is használt.

A lap szerint tiltott adatbázis-építésre utal az is, hogy Karácsony Gergely kampánycsapata vette fel a legtöbb aláírásgyűjtő ívet, összesen kilencezret, amelyek segítségével 72 ezer aláírás volt gyűjthető, miközben csak ötezer érvényes támogatói aláírás kellett a főpolgármester-jelöltséghez.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére