Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gulyás: Budapest nem teljesít olyan jól, mint korábban

MTI, 888.hu

2021.03.23. 14:08

A kormány 4,6 milliárd forintot biztosít a HÉV és a 2-es metró összekötésére, illetve a HÉV-vonalak fejlesztésének kiviteli terveire – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter keddi sajtótájékoztatóján.

Gulyás Gergely szerint a 2019-es választások óta a nagyon sok vita mellett együttműködési kényszer van a fővárossal. Az ellentétek legfőbb oka, hogy a kormány szerint a főváros fejlődése megtorpant. Bizonyos területeken, ahol a fővárosi önkormányzatnak fontos hatáskörei vannak, Budapest nem teljesít olyan jól, mint korábban.

Sok a szemét, nagyobbak a dugók, és több hajléktalant látni Budapesten”

– emelte ki Gulyás.

A miniszter szerint ettől függetlenül vannak olyan területek, ahol együttműködésre vannak ítélve annak érdekében, hogy fejleszteni tudják a fővárost. Az egyik ilyen terület a közlekedésé, ezért úgy döntött a kormány, hogy

támogatják a gödöllői HÉV és a 2-es metró összekötését.

A kormány és a fővárosi önkormányzat között egyetértés jött létre arról, hogy a Budapesti Fejlesztési Központ veszi át a fővárostól a gödöllői és a csömöri HÉV-vonalnak felújítását, illetve a 2-es metró összekötésének tervezését és előkészítését.

Szatmáry Kristóf, a térség fideszes országgyűlési képviselője hangsúlyozta: a kormány döntésével egy lépéssel közelebb került a kelet-pestieket érintő legfontosabb közlekedési fejlesztés megvalósítása.

Másfél év elvesztegetett idő van mögöttünk – mondta, hozzátéve, hogy ez fővárosi projektként indult, de

2019 ősze után a fejlesztés tervezése abbamaradt.
A kormány mostani döntésével a 10–15 éves folyamatban újabb lépés történt meg.

A komplex elővárosi fejlesztés elemei között szerepel a metró és a HÉV összekötése, az Örs vezér terének felújítása, az érintett HÉV-vonalak teljes rekonstrukciója, új szerelvények beszerzése, továbbá a HÉV-pálya bizonyos fővárosi szakaszainak föld alá helyezése – ismertette Szatmáry.

Gulyás Gergely szerint a beruházás több mint 200 milliárd forintba kerülhet.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére