Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Együtt újra sikerülni fog, le fogjuk győzni a második hullámot is

888

2020.12.16. 17:17

Együtt újra sikerülni fog, Magyarország le fogja győzni a koronavírus-járvány második hullámát is – jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője szerdán, a parlamenti ülésszak végén tartott budapesti sajtótájékoztatón.

Kocsis Máté úgy fogalmazott: nagy szükség lett volna a politikai összefogásra is a vírus elleni harcban, de a baloldali képviselőkre nem lehetett számítani sem a veszélyhelyzet meghosszabbításánál, sem a koronavírus-törvény megszavazásánál, ráadásul külföldön hamis híreket terjesztettek a magyarországi helyzetről, támadták az egészségügyben dolgozókat, kamuvideókat készítettek, nem mondtak igazat a védőfelszerelésekről, a lélegeztetőgépekről, most pedig éppen a vakcina ellen hergelik a közvéleményt.

A kormánypárti többség azonban minden szükséges felhatalmazást megadott az Országgyűlésben a kormánynak a járvány elleni eredményes védekezéshez – hangsúlyozta a fideszes politikus.Jelezte, a járványügyi szabályok miatt nagyon nehéz karácsony vár az emberekre, de bíznak abban, hogy mindenki a járványból való kilábalás közös szándékával fogadja el a szabályokat.
Kocsis Máté hangsúlyozta, hogy a védőoltás napról napra közelebb kerül.

A frakcióvezető idézte a 2020-as parlamenti statisztikát is, amely szerint idén a plenáris viták időtartama 590 óra, a bizottsági üléseké pedig 350 óra volt, az őszi ülésszak plenáris és bizottsági ülésein együttesen pedig mintegy ezer szavazás történt. Idén a napirend előtti felszólalások száma 400, a napirend utániaké 300 volt. Elhangzott továbbá 600 azonnali kérdés, a kormány pedig 4300 írásbeli kérdést válaszolt meg. Ezek a számok nem arra engednek következtetni, hogy a parlament ne működött volna – fűzte hozzá.

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője hangsúlyozta: a legfontosabb az volt, hogy a járvány elleni védekezésnek meglegyen a jogi alapja, amelyet a kormánypárti képviselőcsoportok biztosítottak a kabinetnek az Országgyűlésben, a baloldalra azonban ebben sem lehetett számítani. Hangoztatta azt is, hogy a magyar egészségügy hősiesen áll helyt.
A kereszténydemokrata politikus 2020-at a kihívások évének nevezte, különösen tekintettel a járványra, de jelezte, hogy az EU-ban is komoly viták dúlnak még most is, például a migrációról. Brüsszel migrációs akcióterve 34 millió migráns betelepítéséről szól – jegyezte meg.

A közelmúlt uniós vitáiban értékelése szerint Magyarország győzött, de nemcsak Brüsszelben győzött, hanem itthon is, eredményes volt a küzdelem a járvány első hullámában, és mindent megtesznek, hogy a koronavírus elleni vakcina mielőbb megérkezzen.

A sajtótájékoztatón mindkét frakcióvezető köszönetet mondott az egészségügyi dolgozóknak az áldozatos munkájukért.
Az újságírói kérdések között a Pest megyei egyéni országgyűlési választókerületek átszabásának ügyében Kocsis Máté azt mondta: amíg nincs teljes politikai konszenzus, addig nem szabad elfogadni a módosítást. A Pest megyei választókerületekre vonatkozó választási irodai ajánlás csak részben oldja meg a problémát, mert az ország más területein – például Tolna megyében – is lenne szükség változtatásra – közölte. Ezért azt tartották helyesnek, hogy inkább nem nyúlnak a választási körzetekhez – tette hozzá, megjegyezve: volt már olyan – 16 éven keresztül -, hogy alkotmánybírósági döntés ellenére sem módosítottak körzethatárokat.

A 2022-es parlamenti választáson pontosan úgy néz majd ki minden választókerület, mint 2018-ban – erősítette meg, hozzáfűzve: jelenleg a választópolgárok számában az eltérés nem szignifikáns. A „kamupártokra” vonatkozó kérdésre azt felelte: a választási szabályok mostani módosítása olyannyira megnehezíti a „kamupártok” indulását, hogy gyakorlatilag „kiirtja” a „bizniszjelleget”.

 

MTI

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére