Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Berlin után Brüsszelben lobbizik a Magyarország lejáratásán dolgozó Soros-szervezet

Bertha László

2019.01.23. 13:04

A német fõváros után Brüsszelben kezdett erõs lobbitevékenységbe a Magyarország lejáratásán dolgozó Liberties nevezetû Soros-szervezet, melyet korábban egy izraeli lap buktatott le.

Európai tájékoztató körútra indult a Civil Liberties Union for Europe (CLUE) néven futó Soros által finanszírozott NGO, mely „populizmussal, nacionalizmussal, intoleranciával és idegengyűlölettel” riogat – ezzel támogatva a májusban esedékes EP-választás bevándorláspárti blokkját.

Szeretnéd, ha egy békés, erős, multinacionális Európában élhetnél, ahol hatékony az együttműködés a különféle hátterű emberek között? Akkor tanítsd meg a gyermekeidnek, hogy a homogén nemzet mint olyan pusztán egy adott célt szolgáló konstrukció”

– olvasható a Civil Liberties Union for Europe, röviden Liberties nevű szervezet honlapján, melyet a Magyar Hírlap szemlézett.

A Liberties adóoptimalizálási okokból berlini székhellyel indult el 2017-ben, vezetője pedig az egykori TASZ-os Dénes Balázs. Az NGO-kat tömörítő szervezet működését jórészt Soros György finanszírozza, tevékenysége pedig egyre inkább Brüsszelre fókuszál, ahol megértő fülekre találnak az uniós bürokraták és bevándorláspárti képviselők körében. Ezt támasztja alá, hogy sikerrel jártak legutóbb a NGO-k minél nagyobb támogatásáért folyatott lobbitevékenységükben, valamint a „renitens tagállamok” szankcionálásának tervét is felkarolták Brüsszelben.

A honlapon megtalálható írást Reich Orsolya jegyezte, mely egy sorozat részeként egyfajta ideológiai alapvetésként kívánja körvonalazni a Liberties eszmeiségét. Az írásban annak fontosságát hangsúlyozza, hogy a szabad és kritikus gondolkodást már az általános iskolákban el kell sajátítani, szemben a tekintélyelvű kormányok által erőltetett nacionalizmussal – írja a lap.

A Soros-szervezet – ahogyan említettük – vállaltan beszállt az EP-kampányba is egy új kiadványuk népszerűsítő körútjának keretében, mely arról szól, hogy miért szavaznak annyian a populistákra, és mit lehet ez ellen tenni. Állításuk szerint a „tekintélyelvű pártok” megszerzik vagy megfélemlítik a sajtót, majd ennek révén meggyűlöltetik a nyilvánossággal a migránsokat, továbbá átformálják az oktatást, amely így az intolerancia és az idegengyűlölet melegágya, pl. az LMBTQ-közösség és az etnikai kisebbségek elnyomásának eszköze lesz.

Berlinből Brüsszelbe tette át helyét a Soros-szervezet?

A Liberties célja mindezzel, hogy tanácsokat is adjanak az európai döntéshozóknak és az „emberi jogi” aktivistáknak, hogy miképp tehetnének a folyamat ellen.

Legutóbbi kezdeményezésükkel egyébként azt követelték, hogy az Európai Bizottság terjessze ki a migránsokat támogató programokat, illetve erősítse meg emberi jogi védelmüket”

– jegyzi meg a Magyar Hírlap, amely azt is hozzáteszi, hogy a szervezet felvetése szerint biztonságos belépési útvonalat kellene biztosítani a bevándorlók számára az NGO-k bizonyos mértékű bevonásával, hogy legálisan érhessék el Európát.

Amint megérkeztek, biztosítani kell beilleszkedésüket is a helyi társadalomba”

– javasolták egy polgári kezdeményezés keretében, kitérve arra is, hogy ezzel a módszerrel Kanadában már sikerült több mint háromszázezer menekültet befogadni (Soros György és a kanadai kormányfő megállapodásának köszönhetően).

Soros embere uszította a német kormányt Magyarország ellen

A Civil Liberties Union for Europe (CLUE) civil szervezet a Soros-alapítványok kitartottja, magyarországi projektjeik el sem indulhattak volna a Nyílt Társadalom Alapítvány támogatása nélkül. A szervezet a német külügyminisztériumnál lobbizott azért, hogy Németország avatkozzon be a Soros-szervezetek megregulázása miatt.

Ahogyan arról idén márciusban beszámoltunk, a Liberties vezetője, Dénes Balázs a német külügyminisztériumnál lobbizott azért, hogy Németország avatkozzon be a Soros-szervezetek megregulázása miatt Magyarországgal szemben.

Keményen dolgozunk. Egy agytröszt képviselőjével találkozom a héten, ez egy olyan szervezet, amely komoly befolyással bír a német kormányra, a német külügyminisztériumra, elviszem nekik a törvényszöveg másolatait, amelyet épp most fordíttattam le magyarról és elmagyarázom nekik, hogy mit kell tenniük a törvény ellen”

– mondta Dénes Balázs egy hangfelvételen, amit az izraeli Jerusalem Post hozott nyilvánosságra.

A lebukott Soros-szervezet vezetője nyíltan beszélt a Soros Györggyel meglévő kapcsolatokról, valamint arról, milyen politikai és gazdasági eszközökkel kellene megreguláznia Németországnak a magyarokat.

Bajnai Gordon bemutatta az új Soros-tervet

Bajnai Gordon volt magyar miniszterelnök mutatta be néhány nappal ezelőtt itthon azt a tervet, amit a New Pact for Europe nevű projekt részeként a Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítvány, a német Bertelsmann Alapítvány és néhány hazánkban kevésbé ismert nemzetközi szervezet készített 2017 novemberében a brüsszeli bürokrácia és az európai politikai elit kiválasztott képviselőivel együttműködésben.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére