Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Balesetveszélyesek egyes turistabuszok Budapesten

Tóth Dalma

2018.06.09. 21:29

A Big Bus nevezetû cég a profitot inkább különbözõ trükkökkel külföldre viszi, ahelyett, hogy a biztonságos közlekedésbe fektetnének.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, tegnap kiderült, hogy a budapesti városnéző buszpiac egyik szereplőjénél igen nagy visszaélésekre kerülhetett sor. 

A zoom.hu cikke szerint a Big Bus több tízezer turistát szállít Budapesten, papíron még is veszteséges. A vállalat százmilliós bevételeket termel, az elmúlt 5 évben mégis 1,5 milliárdos veszteséget könyvelt el – derül ki a cég nyilvános mérlegadataiból és a kiszivárgott információkból. 

A profit valószínűleg külföldre vándorol a trükkös keresztbeszámlázásoknak köszönhetően. Ráadásul a lap szerint időközben a cég alaptőkéje is eltűnt, a Big Bus könyvelése ugyanis félmilliárdos mínuszt mutat. A megkérdezett pénzügyi szakértő szerint fennáll a pénzmosás gyanúja.

Balesetveszélyesek a buszok

A pénzmosásnál még nagyobb gondot jelent, hogy a turistákat szállító buszok balesetveszélyesek lehetnek – derült ki a Tényekből. A gumik kopottak, nincsenek rajtuk barázdák. Mindezt a cég egyik buszsofőrje is megerősítette.

Borbély Zoltán közlekedési jogász szerint mindez fokozottan balesetveszélyes, hiszen a rossz gumik csúszásveszélyesek, ami fékezésnél gondot okozhat. A buszokkal a közlekedés biztonságát kockáztatják - tette hozzá. Megjegyezte, hogy a felelősség az üzemeltetős és a sofőrt terheli. A sofőrnek ellenőriznie kell a kormányt, a féket és a gumiabroncsok állapotát, mielőtt forgalomba áll a busszal, ha pedig ezek közül valamelyik nem megfelelő, meg kellene tagadnia a buszvezetést.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére