Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az ügyészség napján is a járványé a főszerep

888.hu

2020.06.09. 12:41

A szerdai ügyészség napja tiszteletére kitüntették a legjobb munkát végző ügyészeket.
Szalóki Zoltán Péter Heves megyei főügyész, Kontrát Richárd legfőbb ügyészségi tanácsos, főosztályvezető-helyettes ügyész, Mike Sándor Zoltán legfőbb ügyészségi osztályvezető ügyész, Fürcht Pál Zsolt fővárosi főügyészhelyettes és Székely Katalin címzetes főügyészségi ügyész, salgótarjáni járási vezető ügyész

– ők azok, akik az idei, különleges helyzetben a legmagasabb szakmai kitüntetést, a Kozma Sándor-díjat vehették át. Rendhagyó módon idén nem személyesen, központi ünnepség keretében a legfőbb ügyész, hanem a közvetlen felettesük adta át az elismeréseket. Június 10-e a rendszerváltoztatás után lett az ügyészség napja. A demokratikus Magyarország így tiszteleg a 149 évvel ezelőtt alapított szervezet előtt. Polt Péter legfőbb ügyész videóüzenetben köszönte meg munkatársai helytállását a pandémiás helyzetben.

Idén a járvány miatt az elmúlt hónapok különleges feladat elé állították az ügyészséget:

úgy kellett a törvényes rend és biztonság fenntartásában a lehető legtöbbet tennie, hogy közben az intézmény munkavállalóit is megvédje a járványhelyzet következményeitől.

A testület sikeresen vette az akadályokat. A kollégák fegyelmezetten tartották a határidőket, hatékonyan oldották meg a különleges helyzetből adódó többletfeladatokat, s közben ügyeltek arra, hogy megvédjék saját, és mások egészségét. Az ügyészség március elején kezdte meg a védekezést, amelynek fontos eleme volt az online munkavégzés feltételeinek megteremtése.

Polt Péter bejelentette, hogy a pozitív tapasztalatok nyomán a digitális távmunka előnyeit a jövőben is szeretnék kihasználni. Emellett tovább kívánják szélesíteni olyan hatékony intézmények alkalmazását, mint a büntetővégzés, a feltételes ügyészi felfüggesztés, az egyezség vagy a mértékes indítvány.

Ezzel fokozottabb mértékben hozzájárulhat az ügyészség a jogbiztonság erősítéséhez, a közrend megtartásához.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére