Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az olaszok is nagyra tartják a magyar családpolitikát

Pörge Béla

2019.09.14. 14:38

Az Il Giornale vezető olasz lap arról ír, hogy Magyarország 2010 óta pozitív számokat mutat fel családpolitikájában.

Az olasz lap a Budapesten rendezett nemzetközi demográfiai konferencia kapcsán írt a magyarországi családpolitika eredményeiről. A cikk szerint „Orbán Viktor Magyarországának adatai ellentétben állnak a legtöbb európai országéval”, például az ország az OECD-átlag kétszeresét költötte el családok támogatására – idézi az olasz lapot a Magyar Nemzet.

A szuverenista Magyarország rendkívül pozitív számokat mutat fel a családpolitikában, 2010 óta a házasságkötések száma 42 százalékkal, míg a termékenységi mutató 21 százalékkal emelkedett

– írja az Il Giornale.

Fotó: MTI Fotóbank

Az olasz Novák Katalin család- és ifjúságpolitikáért felelős magyar államtitkár szavait is idézik, aki szerint a mostani kormány politikájának köszönhetően „az abortuszok száma szintén történelmi mélypontra esik, bár ez még mindig magas”. A jobboldali olasz lap cikke az eltérő szemléletet megvilágítva, a magyar családpolitikai gyakorlatot állítja szembe Nyugat-Európáéval. Az olasz hírügynökségek tudósítása nyomán a budapesti demográfiai konferenciáról beszámolt számos más olasz médium, például a Direttanews.it és a Tempi.it portál is.

Harcostársnak tekintjük önt az Európa keresztény gyökereinek megőrzése és a bevándorlás megakadályozása érdekében folytatott küzdelemben

– idézi az Il Fatto Quotidiano olasz napilap Orbán Viktor magyar miniszterelnök Matteo Salvinihez, Olaszország korábbi kormányfőhelyetteséhez és belügyminiszteréhez címzett köszönősorait. A lap felidézi, hogy korábban föl is merült, hogy Orbán Fidesze otthagyja az Európai Néppártot, és maga Salvini is felajánlotta neki azt a lehetőséget, hogy formálisan is csatlakozzon a szuverenista csoporthoz. A magyar kormányfő szavai szerint a magyarok soha nem fogják elfelejteni, hogy Salvini volt az első nyugat-európai vezető az illegális bevándorlók Európába érkezésének megakadályozása érdekében, a Földközi-tenger térségében folytatott küzdelemben.

A Tűzfalcsoport további lapokat is elemzett a családpolitikai konferenciával kapcsolatban, ezeket ide kattintva olvashatjátok!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére