Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az aktív magyarok 58 százaléka támogatja Orbán Viktort

888.hu

2022.03.29. 08:30

A választási részvételüket biztosra ígérő válaszadók körében Orbán Viktor népszerűsége 2021 novembere óta töretlen: az utóbbi 18 hétben a hivatalban lévő miniszterelnök támogatottsága 52-58 százalék között mozgott, az országgyűlési választás kampányhajrájában pedig 58 százalékon áll – derül ki az Alapjogokért Központ legfrissebb kutatásából.

 

Baloldali kihívója ezúttal sem tudott népszerűtlenségén javítani: Márki-Zay Pétert csupán a szavazni szándékozók 25 százaléka szeretné kormányfői pozícióban látni, az ukrán-orosz háború kitörése óta pedig nincs olyan társadalmi csoport, ahol népszerűbb lenne, mint Orbán Viktor – írja az Alapjogokért Központ a Facebook-oldalán.

A háború sem kedvezett Márki-Zay népszerűségének.

A háborús konfliktusba Magyarországot belesodorni képes javaslatokat megfogalmazó Márki-Zay Péter támogatóinak köre nem növekedett. A Gyurcsány Ferenccel összefogott hódmezővásárhelyi polgármestert az aktív szavazók csupán egynegyede támogatta miniszterelnöki ambícióinak megvalósításában a legutolsó adatfelvételkor, de korábban sem tudott 29 százalékos népszerűségi indexnél jobbat elérni – derül ki a kutatásból.

Az Alapjogokért Központ a kutatás ismertetésében a következőkre is kitér:

Márki-Zay Péter lemaradása azért lehet még mindig ilyen tetemes, mert a szomszédban zajló háború kirobbanása előtti és azt követő hetekben is hibát hibára halmozott, következetlenül és össze-vissza beszélt, majd utólag nem győzött magyarázkodni. Emlékezetes, hogy korábban tudatlannak nevezte például a vidékieket, gúnyolódott a nyugdíjasokon vagy ostobának titulálta azokat, akik pártolják a gyermekvédelmi törvényt.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére