Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A többség az Uberrel szimpatizál

Bertha László

2016.01.20. 14:28

A magyarok többsége nem a taxisokkal, hanem az Uberrel szimpatizál a tüntetések kapcsán.
BUDAPEST, 14:28

A magyarok nem a taxisokkal, hanem az Uberrel szimpatizálnak – legalábbis ez derül ki az Origo szavazásából, amelyre több mint 32 ezer szavazat érkezett.

Több megkérdezett is úgy vélekedett, hogy a taxisok alapvetően félreértették a helyzetet, hiszen az emberek többsége nem ért egyet azzal, hogy be kelleni tiltani az Ubert. A taxisok elsődleges problémája ugyanakkor az, hogy igazságtalannak tartják, hogy nekik különféle elvárásoknak kell megfelelniük, míg az Uber sofőrjeinek jóval kevesebb kiadásuk és kötelezettségük van.

Az uberesekkel szemben mindössze annyi követelmény van, hogy 10 évnél fiatalabb legyen az autó, a sofőrnek büntetlen előélete legyen, végezzen el egy tanfolyamot, illetve balesetmentes legyen. A budapesti taxisoknak ezzel szemben egy sor más kiadásuk van, mint például az autó fóliázása, a drosztdíj és a különböző vizsgáztatások.

Az Origo szavazásán több mint 32 ezren mondták el a véleményüket, a grafikon alapján több mint 16 ezren álltak az Uber mellé, míg a taxisoknál még a villamos is több voksot kapott.

A tüntetés egyik szervezője szerda reggel elmondta, hogy amennyiben a jövő hétig sem döntenek számukra kedvezően, akkor Budapest több pontján is tüntetéseket szerveznek. A taxis szerint a szolgáltatásaik ellenőrizhetőek, hiszen ha valakinek problémája adódik, akkor reklamálni tud a fogyasztóvédelmi hatóságnál, illetve a Budapesti Közlekedési Központnál. Az Uberrel kapcsolatban megjegyezte, hogy még diszpécserközpontja sincs, ez pedig szabályellenes.

(Origo)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére