Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A magyarok kétharmada nem ért egyet a kifütyüléssel

Bertha László

2016.10.29. 08:28

A magyarok kétharmada elfogadhatatlannak tartja, hogy október 23-án az ellenzéki pártok szimpatizánsai füttyel zavarták meg a miniszterelnök beszédét - derül ki a Nézõpont Intézet felmérésébõl.

A magyarok kétharmada elfogadhatatlannak tartja, hogy október 23-án az ellenzéki pártok szimpatizánsai füttyel zavarták meg a miniszterelnök beszédét – derül ki a Nézőpont Intézet felméréséből, mely a Magyar Idők számára készült.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulóján Juhász Péter és az Együtt felhívására sípokkal érkező tüntetők gyakorlatilag folyamatosan fütyültek a megemlékezésen. A baloldali tüntetők azonban nemcsak Orbán Viktor, Áder János és a lengyel államfő, Andrzej Duda beszéde alatt fütyültek, hanem az ünnepi műsor és a himnuszok egy része alatt is.

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatása szerint a kifütyülést csak a megkérdezettek 22 százaléka gondolja elfogadhatónak, 11 százalék pedig nem adott választ a kérdésre. Érdekesség, hogy a kérdésben még a baloldali szimpatizánsok is megosztottak: míg az MSZP-támogatók több mint fele (52 százalék) szerint nem elfogadható a kormányfő kifütyülése, addig más baloldali pártok (DK, Együtt, Párbeszéd) szimpatizánsainak túlnyomó többsége (mintegy 83 százalékuk) ugyanezt elfogadhatónak tartja.

A kvótanépszavazás után a Fidesz-KDNP tábora továbbra is rendkívül magas, mivel a teljes felnőtt népesség 34 százaléka támogatja. A Jobbik a szeptemberi 11 százalék után 12, az MSZP 8, a DK változatlanul 5 százalékon áll. Az Együttel továbbra is 2, a Liberálisokkal 1, az LMP-vel pedig a teljes felnőtt népesség 3 százaléka szimpatizál.

A legvalószínűbb listás eredményeket nézve a Fidesz-KDNP 45 százalékon áll. A Jobbik 23, az MSZP 9, a DK 7, az Együtt 3, a Párbeszéd, a Kétfarkú Kutyapárt és a Liberálisok 1-1, az LMP ezúttal mindössze három százalékot érne el.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére