Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rajzfilm készült Puskás Ferencről | VIDEÓ

888.hu

2020.04.01. 12:30

A leghíresebb magyarról szóló mesét Gellár Csaba rendezte.

Puskás Ferenc születésnapján, április 1-jén az M1 tévécsatornán és a Nemzeti Sport Online oldalán is látható a Puskás Ferenc gyermekkori kalandjait megidéző Puskás Öcsi és barátai című rajzfilm, Gellár Csaba rendezésében (az animációs film legelső vetítése egyébként vasárnap este volt az M2 tévécsatornán).

A 7 perc hosszúságú, 2D-s animációs technikával közel egy évig készült filmet az alkotók animációs sorozatuk első, bemutató – úgynevezett pilot – epizódjának szánják.

A sorozatepizódok alapját a még gyermek Puskás Öcsi életrajza, a vele kapcsolatos történetek, városi legendák képezik. S nem utolsósorban Kemény Kristóf író, a Nemzeti Sport korábbi munkatársa és Mayer Tamás illusztrátor közös, háromkötetes Puskás Öcsi – A külvárosi vagány hihetetlen kalandjai című mesekönyv-sorozata. Ez utóbbi adta a rajzfilm ötletét és kiindulópontját is.

A rongylabda címet viselő első epizód a kis Puskás Ferenc első focis élményeiről szól. Öcsi hétesztendős, egy évvel idősebb jó barátjával, Bozsik Cucuval szalad le a kispesti grundra. Ám a nagyok nem fogadják csak úgy be maguk közé a két leendő Aranycsapat-klasszist. Öcsi mérges lesz és szomorú, ezt látva édesapja kieszeli, hogy saját labda – egy rongylabda – kell a lurkóknak!

A film rendezője Gellár Csaba, producerei Lajos Tamás, Takó Sándor és Bederna László, szakértő-producere Szöllősi György, szakértője Kemény Kristóf. Öcsi szüleinek hangja Ónodi Eszter, illetve Magyar Attila, Öcsi – Sándor Barnabás, Cucu – Borbély Levente, Évi – Véghseő Emma.

A film gyártója a Film Positive Productions, szakmai partnere a PUSKAS.COM. A mesefilm a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra Program támogatásával készült.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére