Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nincs megállás az NB I-ben

Pörge Béla

2020.02.04. 11:48

Kell a február elejei hétközi forduló, mint egy falat kenyér!

Február 4-én és 5-én, kedden és szerdán rendezik az NB I. 19. fordulóját. Kedden egy, szerdán pedig öt mérkőzésre kerül sor.

Kedden Mezőkövesdre látogat az Újpest: a Mezőkövesd dobogós, jó formában van, eközben az Újpest az első két „tavaszi” meccsén nem szerzett gólt, kapott viszont ötöt. A gyenge szereplés vélhetően nem független attól, hogy Újpesten nagyon elmérgesedett a szurkolók és a vezetőség közötti viszony. Valószínűleg az sem független ettől, hogy a Mezőkövesd ingyenessé tette a belépést a találkozóra, ami egyébént este nyolckor kezdődik és élőben közvetíti az M4. Furcsa ezt leírni, de a Mezőkövesd a meccs esélyese.

Szerdán négy mérkőzést este hattól rendeznek, míg a forduló rangadója 19:30-kor kezdődik.

Érdekesnek ígérkezik a Debrecen–Fehérvár meccs. Pár éve ez még igazi rangadó volt a bajnoki címért vagy minimum a dobogóért, most elvileg simán vendégsiker várható, de a Loki többször is bizonyította, hogy nem lehet őket leírni. A székesfehérvári gépezet eddig elég döcögősen működik, ám ha a csapat tartani akarja a lépést az FTC-vel, akkor mindenképpen nyernie kell.

Nagy kiesési rangadó lesz a Kaposvár–Paks. Amennyiben a Rákóczi most is vereséget szenved, úgy már csak matematikai esélye maradna NB I-es tagságának megőrzésére, míg a Paks egy győzelemmel levegőhöz juthatna. A győzelem is a vendégeknek lenne jobb, de igazán senki nem lenne vele beljebb.

Szintén a kiesés szempontjából fontos találkozó a Zalaegerszeg–Kisvárda. A Zete egy győzelemmel kapaszkodhatna a mezőnyre, egyúttal a Kisvárda még nagyobb bajba kerülne és közvetlenül a kiesés közelébe kerülne. Nehéz tippelni erre a meccsre, de az biztos, hogy nem kedvez a Kisvárdának, hogy a hét közepén közel 500 kilométert kell utaznia a csapatnak.

A Felcsút a Diósgyőrt fogadja, és idegenbeli siker rég nem látott magasságokat jelentene a DVTK-nak: ha nyernek, a miskolciak feljönnének a negyedik helyre. A Felcsút rosszul kezdte a 2020-as évet, így a dobogótól egyre távolabb van a csapat, sőt, ha nem tud nyerni szerdán, akkor szinte biztosan több helyet esik vissza a tabellán.

A forduló rangadója a Ferencváros–Honvéd mérkőzés lesz szerdán 19:30-tól. A Fradi vezeti a tabellát és esélyese ennek a mérkőzésnek is, de az ilyen rangadókon soha nem lehet leírni egyik felet sem, ám nagy fegyvertény lenne egy kispesti pontszerzés. A hétvégén egyébként az Újpest vár a Fradira, a címvédőnek két igen komoly meccse lesz tehát a héten.

A szerdai meccsek közül csak az FTC–Honvédot közvetíti az M4.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére