Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nemzetek Ligája – Indul a lehetetlen küldetés

888.hu

2022.06.04. 12:15

Ma este a Nemzetek Ligájában zárt kapus mérkőzésen találkozik a magyar labdarúgó-válogatott Angliával. Azaz 30 ezer 14 éven aluli gyerek mégis ott lehet a Puskás Arénában. Igaz, ennek egy cseppet sem örül az egyik angol napilap munkatársa, aki a Telegraph hasábjain hangot is adott ellenérzéseinek.

 

Marco Rossi: az A divíziós szereplést nem ajándékba kaptuk

 

Mint ismert, az Eb budapesti meccsein tapasztalt állítólagos rasszista és diszkriminatív szurkolói megnyilvánulások miatt nézők nélkül rendezik a ma esti magyar-angol meccset. Az MLSZ természetesen kihasználta az UEFA által biztosított lehetőséget, hogy 10 gyermekenként egy-egy felnőtt kísérő is a lelátóra ülhet. Nos, ez nem tetszik a Telegraph munkatársának, akit azonban egy cseppet sem zavar az, hogy a június 11-i Anglia-Olaszország találkozón is ott lehetnek a gyerekek.

Mindenesetre örülhetünk, hogy nem az üresen kongó Puskás Arénában játszik a magyar válogatott, bár telt ház esetén sem mi lennénk az esélyesek az Eb-ezüstérmes Angliával szemben. De ugyanez érvényes a többi csoportellenfelünk, Németország és Olaszország esetében is.

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint a következő másfél hétben „papíron négy lehetetlen küldetés” vár csapatára. Mindenki tisztában van azzal, hogy kikkel játszunk. Az olasz szakember kiemelte, a válogatott ellenfeleit lecserélni nem tudja, de ki tudja elemezni mind az angolokat, mind pedig az Európa-bajnok olaszokat és a németeket.

„A mi nagy lehetőségeink alapját az jelenti, hogy meccsről meccsre javulunk, sőt, vannak olyan területek, amelyekben folyamatosan javulást akarok látni.”
– hangsúlyozta Rossi, é
s hozzátette, nyilvánvaló, hogy az A divízióból visszacsúsznak csapatok, amelyek a B-be, a nemzeti együttes pedig azon dolgozik, hogy ne Magyarország legyen az.
Azért szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy az A divíziós szereplést nem ajándékba kaptuk, megküzdöttünk, megharcoltunk érte.”

A csekély angol médiaérdeklődéssel kapcsolatban a kapitány elmondta, hogy ez normális, hiszen az angolok úgy érzik, Magyarország a legkevésbé veszélyes rájuk.

Remélem, hogy a brit sajtóban pozitív visszhangja lesz annak, hogy gyerekeket hívtunk meg a mérkőzésre, mert tavaly csúnyán meghurcolták a magyar labdarúgást és a szurkolókat, azt állították, hogy rasszisták vagyunk.”

– fogalmazott a kapitány.

A magyar-angol Nemzetek Ligája-találkozó ma 18 órakor kezdődik a Puskás Arénában. Ezt követően az olaszokkal (június 7.) idegenben, a németekkel (június 11.) itthon játszik a válogatott, majd az Anglia elleni (június 14.) idegenbeli találkozóval zárul a júniusi program.

A várható kezdőcsapat: Gulácsi Péter – Lang Ádám, Willi Orbán, Szalai Attila – Fiola Attila, Nagy Ádám, Schäfer András, Styles Callum – Sallai Roland, Szoboszlai Dominik – Szalai Ádám

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére