Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Menczer Tamás a 888.hu-nak: Előbb-utóbb bekerül az olimpiai programba a teqball

Jánosy Károly

2021.11.08. 13:00

A teqball is bekerülhet a magyar diplomácia kelléktárába. A magyar sporteszköz is segít a külkapcsolatok fejlesztésében, és ez a szándék hívta életre a telki sportcsarnokban a hétvégén rendezett gálát. Az Európai Unión belül a leghatékonyabb szövetséget alkotó V4-országok teqballosai csaptak össze, és mellesleg hazai győzelem született. A gálán megjelent Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára is, aki rövid interjút adott a 888.hu-nak.

888.hu: A gála megnyitóján szólt a teqballt kifejlesztő társulás és a minisztérium stratégiai együttműködéséről. Mit takar ez a kooperáció?

Menczer Tamás: Röviden: kétszáz darab mintegy félmillió euró értékű teqballasztalt. Ezeknek az asztaloknak, azaz sporteszközöknek a helyét próbáljuk megtalálni a nagyvilágban, Portugáliától Törökországon át Japánig, iskoláknak, önkormányzatoknak, árvaházaknak adjuk. Sajnos a lendületet némileg megtörte a világjárvány, de így is ötven asztal lelt már új gazdára.

888.hu: Hogyan választják ki a célállomásokat? Elég a jelentkezés, vagy jó ajánlóra is szükség van?

Menczer Tamás: A minisztérium és a Teqball közös döntése, hová jutnak az asztalok. Természetesen meghallgatjuk külképviseleteink véleményét, és figyeljük azt is, hol lehet még jobban, hatékonyabban népszerűsíteni az új sportágat.

888.hu: Állítólag már az olimpiai programba kerülés is felmerült. Ez reális lehetőség, vagy inkább vágyálom?

Menczer Tamás: Ahogy a Teqball vezetőit ismerem, ez sem lehetetlen küldetés. Olyan magyar találmányról van szó, amelyet már elismert a sportvilág. Nem tudom, az olimpiai mozgalom mikortól veszi számításba a teqballt, vannak bizonyos előfeltételek, hol és hányan űzik, de előbb-utóbb ott lehet az új, magyar fejlesztésű sportág a játékokon. Minden tiszteletem az olimpiai programban szereplő sportágaké, biztos vagyok benne, hogy a teqballnak helye lenne közöttük. Szerintem ez már csak idő kérdése. S nyilván az is számít, hogy olyan világnagyságok játsszák, mint például Neymar vagy Ronaldinho.

888.hu: Sportriporterként ismerhettük meg a nevét, ez hozzájárulhat ahhoz, hogy hitelesebben szólhat, alkothat véleményt a teqballról?

Menczer Tamás: Az én sportmúltam inkább az előkészítésben lehet hasznos, talán könnyebb velem dolgozniuk a teqballosoknak, hiszen az én szívem közepe is ez a magyar fejlesztésű sportág. Az én személyemhez talán annyi köthető, hogy én alapítottam 2018-ban a sportdiplomáciai főosztályt Iglói-Nagy István főosztályvezetővel. Így a sportdiplomáciát strukturális szinten – a tárcavezető segítségével – én honosítottam meg. A gyorsan népszerűvé váló teqballnak pedig olyan helyeken és pillanatokban tudunk segíteni, ahol jól jön némi kormányzati támogatás.

888.hu: Ön mennyire mozog otthonosan a labdával a teqballasztal körül?

Menczer Tamás: Többször is kipróbáltam. Emlékezetes volt, amikor Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel Isztambulban jártunk, és miközben ő egy hosszabb interjút adott, lejátszottunk egy meccset Simicskó István KDNP-frakcióvezetővel és két teqballossal. Ingujjban, csak a zakót és nyakkendőt dobtuk le, és nagyon hálásak voltunk, hogy a parti után kapott törölközővel rendbe tudtuk szedni magunkat, és némileg rendezetten folytathattuk a hivatalos programot.

Menczer Tamás Telek András és Sigér Dávid, a Ferencváros egykori és mai labdarúgója társaságában

A Katz Balázs, Velkey Balázs kettős nyerte a V4-országok teqballgáláját Telkiben

(Borítókép: Menczer Tamás, Facebook)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére