Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Magyar-szerb – Szoboszlai kiemelkedő játékával üzenne a lipcseieknek

MTI

2022.03.24. 15:20

Revánsra, persze, hogy revánsra készül a szerb labdarúgó-válogatott. Nem csoda, hiszen 2020 őszén előbb idegenben kikapott, majd Budapesten ikszelt a magyar csapattal a Nemzetek Ligájában. Azóta azonban megváltozott a csapat, s nem csak azért, mert új szövetségi kapitány ül a kispadon. Marco Rossi, a mieink kapitánya úgy véli, annak ellenére keményen odateszi magát a csapat minden tagja, hogy barátságos találkozóról van szó.

 

Szoboszlai Dominik, a magyar (b) és Enrico Golinucci, a San Marinó-i válogatott játékosa. MTI/Koszticsák Szilárd

 

Nem lesz újonc a kezdő tizenegyben, jelentette ki Marco Rossi a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón a hazai hírügynökségnek, de hozzátette, folyamatosan figyeli őket az edzéseken.

„A kezdőjátékosokra mindig nagyobb felelősség és nyomás hárul, ezért inkább majd az első félidő függvényében döntöm el, hogy a folytatásban csereként lehetőséget kap-e valaki a debütálásra” – nyilatkozta Rossi.

Az 57 éves szakember arról is beszélt, hogy szövetségi kapitányként soha semmire nincs elég idő, így azt optimálisan kell kihasználni. Elmondása szerint eddig két edzést vezényelt, szerdán pedig már a frissítésen volt a hangsúly, de igazából csak a keddi volt teljes értékű gyakorlás, mert hétfőn még sokan regenerálódtak a hétvégi bajnoki találkozójukat követően.

„Nagy változás ment végbe a szerb csapat játékában a Nemzetek Ligájában másfél évvel ezelőtt vívott két összecsapás óta. Egyéniségekben mindig erős volt, de kívülről úgy tűnt, Ljubisa Tumbakovics alatt kevésbé volt szervezett az együttes, míg Dragan Sztojkovics irányításával épp ennek ellenkezője jellemzi a szerbeket” – mondta Rossi, aki azt is kiemelte, hogy az ellenfél szakvezetője játékosként azon kevesek közé tartozott, akik még Paolo Maldinit is zavarba tudták hozni. „Edzőként kevésbé lehetett ismerni, mert korábban Távol-Keleten dolgozott, de a vb-selejtezőkben Portugália megelőzése mindent elárul válogatottja színvonaláról”.

 

Rossi a magyar válogatott egyik legjobbjáról, Szoboszlai Dominikról elárulta, hogy az edzésen is nagyon „odateszi magát”, rendkívül motiváltnak látja. Szerinte

a nemzeti együttesnek akár még jót is tehet, hogy mostanság kevesebb játéklehetőséghez jut az RB Leipzignél, mert ez csak fokozta a győzni akarását.

 

„Nekem nem számít, hogy barátságos meccsről van szó, én legalábbis ugyanolyan intenzitással élek meg minden találkozót. Válogatott mezben mindig ugyanolyan motiváltnak kell lenni, bármilyen mérkőzésről is legyen szó. Már csak azért is, mert a Puskás Arénában hozzávetőleg 30 ezer szurkoló előtt lépünk pályára” – jelentette ki Rossi, aki hozzátette, fontosak lesznek a tanulságok is, mert előrelépést szeretne látni a csapata játékában. „Azt kell megmutatni, hogy fejlődési pályán vagyunk”.
Nagyon észnél kell majd lenni, amikor a mieink birtokolják a labdát, mert a szerbek letámadó futballt játszanak és agresszív játék jellemzi őket.

 

A válogatott hátvédje, Botka Endre elmondta, hogy az újoncoknak gyorsan sikerült beilleszkedniük, nem volt nehéz dolguk, mert barátságos közeg uralkodik a nemzeti együttesnél.
„Számunkra nincs barátságos meccs, így számít az eredmény is, de azért a játékunk fontosabb, mivel a nyári Nemzetek Ligájára készülünk” – fogalmazott a Ferencváros védője.

A magyar-szerb mérkőzés ma este 19:30-kor kezdődik a Puskás Arénában.

A várható kezdőcsapat: Gulácsi – Botka, Lang, Kecskés – Fiola, Schäfer, Nagy Á., Nagy Zs. – Sallai, Szoboszlai – Szalai Á.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére