Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hosszú Katinkának teljesültek álmai: olimpiai arany és világcsúcs

888.hu

2016.08.07. 04:48

Hosszú Katinka világcsúcsot jelentő 4:26.36-os idővel lett olimpiai bajnok Rióban, női 400 méteres vegyesúszásban! A második helyen záró amerikai Maya Dirado közel 5 másodperc hátránnyal ért célba.

Katinka nem titkolta Rióba érkezése előtt, hogy úgy szeretne olimpiai bajnok lenni, hogy egyben világcsúcsot is dönt. Vágya teljesült, nem is akárhogyan, hiszen közel 2 másodperccel javította meg a kínai Ye Shiwen 4:28.43-as rekordját, amelyet 4 évvel ezelőtt úszott Londonban.

Hosszú Katinka sokszor állt közel ahhoz, hogy megdöntse azt, mivel 350 méterig gyakran volt a csúcsidőn belül, de az utolsó 50-et nem sikerült megúszni. Már az előfutamban is megközelítette Ye Shiwen csúcsát, de akkor még 15 század hibádzott a megdöntéséhez.

A döntőben viszont senki nem állíthatta meg Katinkát. Olyan időt úszott, amelyet a közeljövőben jó eséllyel csak saját maga dönthet meg. Fantasztikus teljesítmény a magyar lánytól, és jó tudni, hogy még úszik egy párat az olimpián (100 és 200 méter háton, 200 méter pillangón, valamint 200 méter vegyesen). Ha ilyen formában van, akkor becsúszhat még 1-2 érem, köztük akár arany is.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére