Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Európa-liga – Glasgow-ban is szeretnénk hallani: Szevasztok magyarok!

Jánosy Károly

2022.05.05. 19:00

Ma este Glasgow-ban három magyar futballista is a kamerába üvöltheti: Szevasztok, magyarok! 2010-ben a Fulhammel az Európa-liga döntőjébe jutott Gera Zoltán üdvözölte így a magyar szurkolókat. Ma este a Gulácsi Pétert, Willi Orbant és Szoboszlai Dominikot soraiban tudó RB Leipzig egygólos előny birtokában lép pályára a skót Rangers otthonában a második számú európai kupasorozat elődöntőjében.

 

Gulácsi Péter biztos pont a lipcsei csapatban EPA/FILIP SINGER

 

Az igazat megvallva, nem állnak igazán jól a csillagok a lipcseiek felett. A hőn áhított Bajnokok Ligája szereplés, azaz a Bundesliga rangsorának negyedik helyezése távolabb került tőlük, hiszen előbb az Union Berlin, majd a Mönchengladbach is legyőzte őket a német bajnokságban, így két fordulóval a vége előtt csak az ötödik helyen állnak. De talán éppen ez hathat ösztönzőleg Gulácsiékra, no meg az, hogy először juthatnak be egy nemzetközi kupasorozat fináléjába.

Mindenesetre magabiztosabbá teheti a németeket, hogy eltiltása után újra pályára léphet a védelem egyik legjobbja, Willi Orban, míg Szoboszlai Dominik nem feltétlenül kap majd helyet a kezdőben, bár Lipcsében rögtön bizalmat szavazott neki a vezetőedző.

 

Az érzelmektől és elfogultságtól mentes előrejelzések szerint a lipcseiek az esélyesebbek, ám az előny ellenére is nehéz dolguk lesz, hiszen a skót bajnok Rangers otthonában, az ötvenezres Ibrox stadionban nem lesz túl barátságos a vendégek fogadtatása. A helyi újságírók többsége pedig úgy véli, a Rangers lesz finalista. A Scottish Sun a címlapon teszi fel a nem túl költői kérdést: „Egy remekbe sikerült út Sevillába?”, ezzel utalva a május 18-i döntőre.

„Nem félelemmel, inkább boldog várakozással tekintünk a találkozó elé, nagy öröm egy ilyen stadionban pályára lépni. Az Ibrox különleges hely, boldogok vagyunk, hogy ott játszhatunk.”
– nyilatkozta Domenico Tedesco, a lipcseiek vezetőedzője. Kollégája, Giovanni van Bronckhorst, a skótok mestere szerint kielemezték a vendégeket, felkészültek mindenre, és ugyan nehéz ellenfél vár rájuk, de ott lesznek a döntőben.

A másik elődöntő, a Frankfurt–West Ham már tegnap megkezdődött, miután egy kocsmában egy-két tucatnyi frankfurti ultra nekiesett az iszogató angol szurkolóknak. A rendőrség szerint a német klub hívei két kisbusszal érkeztek.

 

Európa-liga-elődöntő, 2 mérkőzés: Rangers–RB Leipzig (M4 Sport), Frankfurt–West Ham (RTL+)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére