Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este kiderül, mennyire kellemes ellenfél Észak-Írország

MTI, 888.hu

2022.03.29. 16:20

A statisztika alapján kellemes ellenfélnek ígérkezik ma este a magyar labdarúgó-válogatott számára Észak-Írország. Kár, hogy a pályán nem számítanak a korábbi eredmények, mert hat egymás elleni meccsből négyet mi nyertünk, csak egy vereség és egy döntetlen hagy foltot a képen. Nyolc éve persze kevesen gondolták, hogy a Pintér Attila által dirigált magyar csapat Budapesten 2–1-re kikap.

 

Fiola (b), Szalai Ádám (hátul) Schäfer (j), és a szerb Dusan Tadic (k) a Magyarország – Szerbia barátságos mérkõzésen.MTI/Kovács Tamás

Mindenesetre, akkor kellemes az ellenfél, ha nyer a csapat. Azért annyira nem túl fényesek az előjelek, néhány napja – egy sokat vitatott góllal – kikaptunk a szerbektől, de ennél fájóbb a gyenge helyzetkihasználás. Észak-Írország jóval gyengébb a VB-résztvevő Szerbiánál. Ráadásul valószínűleg játszik majd a védelem oszlopa, Willi Orbán. Az RB Leizig játákosán kívül az is előrelépést jelenthet, hogy a Szerbia ellen debütáló Callum Styles a kezdőcsapatban kaphat helyet. A magyar felmenőkkel rendelkező honosított játékos jó cserének bizonyult Szerbia ellen, az angol másodosztályú Bransleyban futballozó középpályásnak fekszik az északír csapat brit stílusa. A magyar keretben még három újonc szerepel: Baráth Péter, a Debrecen 20 éves középpályása, a Szalai Attila sérülése miatt behívott Spandler Csaba és a harmadik számú kapus, Szappanos Péter.

„Az északírek ugyan technikailag nincsenek azon a szinten, mint a szerbek vagy a Nemzetek Ligája-ellenfeleink, de fizikálisan nagyon jók. Érdekes teszt lesz számunkra, mert remekül védekeznek, és igazi harcosok a pályán. Az Európa-bajnok olasz válogatottal is gól nélküli döntetlent játszottak”- mondta Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. Az olasz szakvezető elárulta, hogy Gulácsi Péter megsérült, ezért elővigyázatosságból nem utazott el a csapattal. Így természetesen Dibusz Dénes véd majd, de azt nem közölte, hogy a válogatottban múlt csütörtökön debütáló két játékos közül kezd-e valamelyik. Az biztos, hogy Callum Styles és Ádám Martin egyaránt pályára lép, mert minél többet akarja látni őket.

Styles Callum a Magyarország – Szerbia barátságos mérkõzésen a Puskás Arénában. MTI/Kovács Tamás

„Direkt futballt játszó, afféle rakkolós csapat lesz az ellenfelünk. Más típusú találkozó lesz, mint a szerbek elleni, mert ezúttal kontrollálni szeretnénk a meccset, valamint jó és szórakoztató futballt akarunk bemutatni. De ezzel nem becsülöm le az ellenfelet, mivel nekik is vannak remek játékosaik”
– fogalmazott Nagy Ádám, a Pisa középpályása, aki hat és fél éve éppen Belfastban debütált a válogatottban. „Az olasz bajnokságban az idény elejétől az első két, biztos feljutó helyért harcolunk, még nyolc forduló van hátra, és akár a bajnoki cím is összejöhet.”

A magyar válogatott ezt követően a Nemzetek Ligájában szerepel, amelynek élvonalában az Európa-bajnok olaszokkal, az EB-ezüstérmes angolokkal, valamint a németekkel találkozik a csoportkörben. A távlati és sokkal fontosabb cél azonban a 2024-es, németországi Európa-bajnokság selejtezősorozatának sikeres megvívása. A kvalifikációs csoportokat október 9-én sorsolják ki.

Az északír-magyar mérkőzés ma este 20:45-kor kezdődik. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére