Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elsírta magát a Liverpool trénere a 30 év után kivívott bajnoki elsőségtől

M. Kovács Róbert

2020.06.26. 08:51

Elképesztő idényt futva már most ünnepelheti bajnoki elsőségét a Liverpool FC Angliában. A vörösök 30 év után szereztek újra bajnoki címet, a Premier League versenykiírásában először végeztek az élen.

A csütörtök esti bajnoki fordulóban a Chelsea 2-1-re legyőzte a Premier League tabellájának második helyén álló Manchester Cityt, és mivel a Liverpool előző este 4-0-s arányú győzelmet aratott a Crystal Palace fölött, ezzel

a londoni kékek bebiztosították, hogy a versenysorozat idei kiírását a Liverpool FC nyerje.

A vörösök ugyanis így már 23 ponttal előzik a manchesteri riválist, vagyis a hátralévő 7 forduló alatt elérhető 21 ponttal már semmiképpen sem foghatják meg a Mersey-partiakat.

A Liverpool FC három évtizedet várt az újabb bajnoki cím megszerzésére,

utoljára az 1989-90-es idényben állhattak a dobogó legfelső fokára. Az elmúlt években már érett a csapat bajnoki elsősége, a tavalyi kiírásban csak az utolsó fordulóban dőlt el, hogy a Manchester City végez az élen, a Liverpool 30 győzelemmel, 7 döntetlennel és egyetlen vereséggel végzett a második helyen, ami a Premier League időszakában hét másik évben is elég lett volna a trófea elhódításához.

A német Jürgen Klopp vezette vörösöket azonban tavaly alaposan kárpótolta, hogy a Tottenham ellen a döntőben elért 2–0-s eredménnyel történelmükben hatodik alkalommal nyerték meg a Bajnokok ligáját.

A Mersey-parton azonban idén egyértelmű célként fogalmazódott meg, hogy a 30 éves átkot megtörve újabb bajnoki címet szerezzen a város vörös csapata. A hihetetlen idényt produkáló Liverpool FC-t elsőként az ősi riválisnak, a Manchester Unitednak sikerült megszorongatnia októberben, az első döntetlenjük előtt a vörösök kizárólag győzelmeket halmoztak a világ talán legerősebb bajnokságában.

Amikor csütörtök este kiderült, hogy a Reds elhódította az elsőséget, Jürgen Klopp menedzser élő adásban sírta el magát.

Szinte elsőként gratulált a bajnoki győzelemhez Pep Guardiola, a Manchester City spanyol trénere, leszögezve: teljesen megérdemelték az elsőséget.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére