Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Budapesti vizes vb: elindult a jegyértékesítés, eljön a NOB-elnöke is

888.hu, nso.hu

2022.05.18. 19:20

Megkezdődött a jegyértékesítés az egy hónap múlva kezdődő budapesti vizes világbajnokság eseményeire. Mint ismert, a magyar főváros afféle gyors beugróként vállalta, hogy a visszalépő Fukuoka helyére lépjen. Így 2017 után újra nálunk találkoznak a vizes sportágak legjobb képviselői.

 

Június 18-ától, a világbajnokság rajtjától garantált a telt ház a Duna Arénában MTI/Bruzák Noémi

 

A sporteseményt felvezető sajtótájékoztatón Wladár Sándor, a szervezőbizottság, illetve a Magyar Úszószövetség elnöke elmondta, hogy száz napja jelentették be, hogy újra Magyarország lesz a házigazdája a vb-nek.

„Nagyon sok munka van mögöttünk, de már látszik, hogy hová fogunk megérkezni. Azt kívánom, hogy az előttünk álló három hét a sport ünnepe legyen. Ha a négyszáz vegyeshez akarnám hasonlítani a munkánkat, akkor most fordultunk rá az utolsó százra, amikor már ég a tüdő, zsibbad a kar, és csillagokat látunk, de be fogunk érni a célba.” – mondta Wladár.

 

Bemutatták a világbajnokságra készülő 250 garnitúra érmet, és elkészítésük folyamatát is egy kisfilmben. Az érméket a jövő ifjú bajnokai hozták a terembe.

„Az egész vb megszervezésére volt négy hónapunk, szóval még az egynegyede hátravan a munkának. Német pénzverdénél készülnek az érmek, sajnos az idő szűke miatt kénytelenek voltunk külföldön készíttetni őket. Kézzel csiszoltak, nem lesz két egyforma. Egyelőre egy garnitúra áll készen.”
– árulta el Szántó Dávid, a szervezőbizottság operatív igazgatója, aki az előzetes nevezések alapján arról is beszámolt, hogy 180 országból hozzávetőleg 2700 versenyző érkezhet.

 

A sajtótájékoztatóval egy időben kezdődött a jegyértékesítés a vb hivatalos honlapján (www.fina-budapest2022.com): a legolcsóbb, 1000 forintos belépő a műugrók versenyeire érvényes.

 

Hozzávetőleg 180 ezer belépőt talál majd gazdára, és ezúttal nem lesz nyitva a Duna Aréna két oldala, így csak 5–5,5 ezer hely lesz a nézőtéren. Az úszóversenyekre 1500 forintért is el lehet jutni, a legdrágább belépő 19 ezer forint. A Lupa-tavi nyílt vízi versenyekre 3 ezer forintért lehet jegyet venni. A szinkronúszásra 1500, a vízilabda selejtezőkre 4–8 ezer forint között lesz a jegy, ami a döntőre emelkedni fog.

 

A Nemzeti Sportügynökség igazgatója, Mihók Attila szerint a szervezés nettó költsége 27 milliárd forint, amire még rájön nettó 4,5 milliárd a FINA-nak fizetendő jogdíj. De, mint Váradi József, a WizzAir vezérigazgatója – mellesleg a szervezőbizottság tagja – rámutatott, haszna is lehet a rendezésnek.

„Óriási verseny van világszerte a figyelemért és a turizmusért, és a sport egy lehetőség, ami odavonzza a figyelmet. Az elmúlt két évben megszűnt a városi turizmus, most újra lehet pozicionálni, és erre a vizes vb kínál jó alkalmat. Mérhető haszna van a világbajnokságnak, s csak az egyik az, hogy újra felfigyelnek a városra, az országra.” – fogalmazott Váradi.

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy a világbajnokságra Budapestre érkezik Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke is.

„Komoly fegyvertény, hogy a NOB-elnök eljön, ezzel is felteszi az eseményt arra a polcra, ahová egyébként is való.”
– mondta Gyurta Dániel, korábbi olimpiai bajnok úszó.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére