Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Búcsúzik a magyar jégkorong-válogatott kanadai kapitánya

nso.hu, 888.hu

2022.05.23. 13:55

Feláll a kispadról Sean Simpson, a világelitbe feljutott magyar jégkorong-válogatott 62 éves kanadai szövetségi kapitánya. Döntését a számunkra az újabb A csoportos szereplést érő ljubljanai divízió I-es vb után közölte, amely független a vb-szerepléstől. A szakember a jégkorong-barátoknak szánt levélben indokolta döntését.

 

Elköszönt Sean Simpson, a magyar hokiválogatott szövetségi kapitánya MTI/Koszticsák Szilárd

 

Sean Simpson 2020 szeptemberében két idényre szóló megállapodást írt alá, irányításával a válogatott a május elején zárult ljubljanai divízió 1/A-világbajnokságon a második helyen végzett, és így 2008 és 2015 után, történelme során harmadszor feljutott a világ legjobbjai közé.

Simpson levélben köszönt el, amelyben rögtön az elején leszögezi, hogy a döntés abszolút személyes, a családjával egyeztetve hozta meg, nem sportszakmai okokból, és élvezte a Magyarországon töltött időszakot. S bízik benne, hogy Magyarország és Szlovénia elnyerni a következő, 2023-as A-csoportos világbajnokság megrendezését.

Az alábbiakban a kanadai szakember levélének néhány részletét ragadtuk ki:

Tisztelt szurkolók, magyar hokibarátok!

Szeretném bejelenteni, hogy távozom a magyar válogatott éléről, és befejezem magyarországi munkámat.

A döntés abszolút személyes, a családommal egyeztetve született meg, nem sportszakmai okokból, így teljesen független az A-csoportba jutásunktól, attól függetlenül is így határoztam volna.

Élveztem a Magyarországon töltött időszakot, mindenki, aki körülöttem dolgozott, fantasztikusan állt hozzám. Örömmel töltött el a munka a magyar szövetséggel és munkatársaival, a közvetlen stábommal és az edzőimmel. Igazán élveztem a munkát a csapattal is, nagyszerű két év van mögöttünk.

Egész életemben emlékezni fogok a mögöttünk hagyott két évre.

Ahogyan korábban is említettem, mindenkivel szerettem együtt dolgozni, remélem, hogy mindenkivel megmarad a baráti kapcsolatom, ahogyan a magyar jégkoronggal is, szívesen tartoznék továbbra is a magyar hokicsaládhoz. Őszintén így érzem, és ahogyan már jeleztem, nehéz volt a döntés, de a végén úgy érzem, meg kellett hoznom.

Ami a szurkolókat illeti, sajnos csak két alkalommal tudtam megtapasztalni, mit is jelent a magyar drukkerek jelenléte egy nagy tornán. Kezdtük Rigában, ahová nagyon sokan elkísértek minket, de a mostani, ljubljanai világbajnokságon tapasztalt szurkolás egész egyszerűen fantasztikus volt. Sajnálom, hogy nem éltük meg ezt még egy világbajnokságon, de tavaly törölték a tornát.

Fantasztikus lenne, ha Magyarország és Szlovénia elnyerné az A-csoportos világbajnokság megrendezését, ez hatalmas lehetőséget jelentene a magyar és a szlovén hokinak is, a torna a világszínpadra tenné a két országot. Hét A-csoportos világbajnokságon dolgozhattam, azt kell mondanom, első osztályú sporteseményről van szó, a városok tele vannak a világ minden tájáról érkező szurkolókkal, az atmoszféra csodás, ráadásul a világ legjobb játékosai közül jó néhányan ott vannak a mezőnyben, ezt nagyszerű megélni. A világbajnokság megrendezése nagyszerű terep lenne a magyar jégkorong számára.

Remélem, a nemzetközi szövetség Magyarország és Szlovénia mellett dönt!

Mindent összevetve, köszönöm Magyarország, köszönöm, magyar jégkorong!

Sok sikert kívánok a jövőben a magyar jégkorong-társadalomnak!

Barátsággal,
Sean Simpson

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére