Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Birkózó EB – Legalább öt érmet várunk a magyar csapattól Budapesten

MTI

2022.03.27. 12:00

Legalább öt érem megszerzését tűzte ki célul a Magyar Birkózó Szövetség a hétfőn kezdődő budapesti birkózó Európa-bajnokságon szereplő hazai csapat számára.

 

Kifejezetten optimista hangulatban várja a rajtot Bácsi Péter, a szövetség szakmai igazgatója, melyen az orosz-ukrán háború miatt az orosz és a fehérorosz csapat nem vesz részt, az ukrán színekben pedig csak a már hetek óta Magyarországon készülő női együttes szerepel. A kontinensviadal hétfőn kezdődik a szabadfogásúak versenyeivel, a nők szerdán, a kötöttfogásúak pedig pénteken mutatkoznak be a BOK Csarnokban.

 

„Akkor lennék elégedett, ha mind a három szakágban tudnánk érmeket szerezni. Azt gondolom, hogy kötöttfogásban van a legtöbb esélyünk, de már az EB első napján is komoly lehetőségeink lesznek, hiszen két nagyon komoly versenyzőnk lép szőnyegre” – mondta az egykori kétszeres világ- és Európa-bajnok szakmai igazgató utalva arra, hogy már hétfőn bemutatkozik a szabadfogású csapat két honosított klasszisa, a már magyar színekben vb-harmadik és olimpiai ötödik Muszukajev Iszmail (65 kg), illetve a nemrég érkezett, 2018-as Eb-győztes Vlagyiszlav Bajcajev (97 kg). „Bízom egy jó nyitásban, a végén pedig egy jó zárásban, és persze egy jó középső szakaszban. Remélem, a versenyzőket feldobja a hazai környezet, és a várható telt ház.”

 

A sportvezető arra is kitért, hogy a sportágban nagyhatalomnak számító országok hiányzása miatt a hazai birkózók esélyei egyértelműen nőnek, a célkitűzések azonban nem változnak ettől, mert akkor is érmeket várnának a magyaroktól, ha teljes lenne a mezőny.

 

„A férfiaknál három meghatározó nemzet hiányzik, a cél így sem lett más. Egy picivel nyilván könnyebb lesz, de komoly versenyzők, olimpiai, világ- és Európa-bajnokok lesznek itt, s ha valaki a dobogó tetejére akar felállni, akkor mindenképpen bravúrgyőzelmeket is kell aratnia” – hangsúlyozta Bácsi Péter. „Ha a kötött- és szabadfogásban két-két érmet szerzünk és a nőknél egyet, akkor az összességében már egy jó teljesítmény. Ennél több is benne van a csapatban, de abban nagyon bízom, hogy kevesebb nem lesz.”

 

A hétfői első napon öt szabadfogású súlycsoport versenyeivel 11:30-kor kezdődnek meg a küzdelmek a BOK Csarnokban. Mivel minden kategória küzdelmei kétnaposak, az első éremosztás kedden este lesz, hétfőn elődöntőkkel zárul a program. A selejtezők, illetve a vigaszági meccsek egészen szombatig rendre 11:30-kor kezdődnek, a nyitónapon az elődöntőkre 18:00-kor, a következő versenynapokon pedig 16:45-kor kerül sor.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére