Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bajnokok Ligája: Megakadályozhatja az angol házidöntőt a Real Madrid?

Jánosy Károly

2022.05.04. 16:40

Vajon újabb atomfocival örvendeztet meg bennünket a Real Madrid és a Manchester City? Képes lesz a spanyol gárda hazai pályán kiharcolni az újabb Bajnokok Ligája döntőt az angliai 4–3-as vereség után, vagy Liverpool–City finálé lesz? A kérdésekre a ma este kilenckor kezdődő mérkőzés után kapjuk meg a választ.

 

Federico Valverde, a Real Madrid (b) és Kevin De Bruyne, a Manchester City játékosa az első mérkőzésen MTI/EPA/Peter Powell

Talán még a futballban nem különösebben járatosak is tudják, hogy a Real a rekorder a BEK/BL-győzelmek számát tekintve. A kedvükért eláruljuk, hogy a madridiak 14.-szer is haza szeretnék vinni a trófeát. A Pep Guardiola irányította Manchester City múltja korántsem ilyen patinás, ám szeretné megakadályozni a Real újabb sikerét. S erre elég jó esélye van, különösképpen akkor, ha sikerül átmenteni a múlt heti manchesteri meccsen mutatott formáját. Az angolok szinte behozhatatlan előnyre is szert tehettek volna, ám túl sok helyzetet puskáztak el, és az ellenfél – elsősorban Karim Benzemának köszönhetően – nem tört meg és talpra állt. Sőt, Madridban akár újra kiharcolhatja a döntőbe jutást. Abból is erőt meríthetnek, hogy már elég korán, a hét végén megszerezték 35. spanyol bajnoki címüket, és ezzel mesterük, Carlo Ancelotti az első edző, aki mind az öt európai nagy bajnokság trófeáját elhódította már.

Az eredményt nem garantálhatom, csak azt, hogy két nagy csapat nagy játékosai nagy meccset játszanak majd. Amikor Bajnokok Ligája elődöntőt játszol, azt nem teheted puszta szívből és elszántságból. Ez egy fontos összetevő, de nem elég. Vannak egyéni szempontok, és a körülmények kombinációja is kell. Három gólt szereztünk idegenben, bízunk benne, hogy bejutunk a döntőbe.”
– nyilatkozta Ancelotti.

 

„Valószínűleg jobbnak kell lennünk, mint az első meccsen, de sajnos játszhatunk rosszabbul is”.
– mondta Pep Guardiola, a City mestere.
„Mindkét csapat ragyogó támadó futballt játszott az első találkozón, fantasztikus volt. Bebizonyítottuk, hogy bármikor képesek vagyunk veszélyeztetni, most is jól kell teljesítenünk, és meg kell nyernünk a meccset.”

 

A statisztika azonban nem sok jót ígér a spanyol bajnoknak, a BL-sorozat történetében csak hatszor fordult elő, hogy egy csapat azután jutott be a döntőbe, hogy elveszítette az elődöntő első felvonását, és a madridiak nyolc olyan BEK/BL-elődöntőből nem tudtak továbbjutni, amikor a párharc első mérkőzését elveszítették.

 

Az azonban kevesebbet nyom a latban, hogy a kedden döntőbe jutott Liverpool csatára, Mohamed Salah a Real továbbjutását szeretné. Nem véletlenül, mert akkor megismétlődne a 2018-as finálé, amely Salah számára korán véget ért, miután Sergio Ramos beavatkozása miatt megsérült a válla és a 31. percben le kellett cserélni. A találkozót végül 3–1-re a spanyolok nyerték.

 

Bajnokok Ligája-elődöntő, 2. mérkőzés: Real Madrid–Manchester City 21:00 (M4 Sport).

 

Josep Guardiola, a Manchester City (j) és Carlo Ancelotti, a Real vezetőedzője MTI/EPA/Peter Powell

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére