Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bajnokok Ligája: A Liverpool ellen is csodát tesz a Villarreal?

MTI

2022.04.27. 16:30

Két angol vagy két spanyol, esetleg egy-egy angol és spanyol csapat jut be a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjébe? A Manchester City tegnap egy góllal (4–3) nyert a Real Madrid ellen , míg ma a kieséses szakaszban a szinte állandóan leírt a Villarreal tehet csodát a Liverpool ellen.

 

Mohamed Salah gójai a döntőbe juttathatják a LiverpooltMTI/EPA/Peter Powell

 

A két csapat története során eddig csak egyszer találkozott, az Európa-liga 2016-os elődöntőjében a spanyolok 1–0-ra nyertek hazai pályán, az Anfielden azonban 3–1-re kikaptak. A Vörösök azonban végül a döntőben elbuktak az EL-specialista Sevillával szemben, amelyet az az Unai Emery irányított, aki most a Villarreal kispadján ül.

„Ahhoz, hogy nagy dolgokat érjünk el, a favoritokat kell legyőznünk. A Juventus elleni nyolcaddöntő önbizalmat adott nekünk, most a Liverpool ellen szeretnénk olyan eredményt elérni, hogy legyen esélyünk a visszavágón. A Liverpool fantasztikus csapat, remek pátharc lesz.”
– nyilatkozta Unai Emery, a spanyol gárda trénere.

 

Az előző idényben Európa-liga győztes Villarreal – a 16 között a Juvét, negyeddöntőben pedig a Bayern Münchent búcsúztatta – elődöntős szereplésével története legjobb szereplését érte el a BL-ben. A 2009-ben a négy között az Arsenallal szemben bukott el.
A története tizedik BEK/BL-döntőjére hajtó Liverpool a nyolcaddöntőben az Intert, majd a Benficát is úgy búcsúztatta, hogy idegenben nyerte a párharc első felvonását, de egyik visszavágón sem tudott győzni otthon.

„Biztosan nagyon nehéz lesz a Villarreal ellen, hiszen ez a Bajnokok Ligája elődöntője. Ha könnyű dolgunk lenne, akkor valami nem stimmelne.”
– mondta Jürgen Klopp, a Liverpool mestere.

Bajnokok Ligája-elődöntő, 1. mérkőzés: Liverpool-Villarreal 21:00 (M4 Sport)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére