Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Giro d’Italia árnyékában izmosodik a Tour de Hongrie

Jánosy Károly

2022.04.25. 18:30

Hamarosan beköszönt a szép, új kerékpáros világ. Május 8-án Budapestről indul a világ egyik leghíresebb országúti versenye, a Giro d’Italia, három nappal később pedig az egyre inkább férfiasodó kis testvér, a Tour de Hongrie kezdődik, amelynek 1925 óta kisebb-nagyobb szünetekkel íródó történetének legerősebb mezőnye áll rajthoz.

 

A 42. Tour de Hongrie országúti körverseny mezőnye 173 kilométeres Siófok – Kaposvár szakaszon Balatonlellén MTI/Vasvári Tamás

A sportág hívei sztárparádét láthatnak a hazai utak mentén, és a tv-csatornákat sem hagyja hidegen a magyar körverseny, húsz országban élő közvetítésben számolnak be az eseményekről, és mintegy 150 csatorna összefoglalót sugároz majd. A verseny nagykorúságát jelzi, hogy 23 csapat, köztük tizenegy WorldTeam adta le a nevezését, és a világ legerősebb bringás együttesei közül jó néhány rajthoz áll.

„Amikor hétéves szünet után 2015-ben újra indult a magyar Tour, a nemzetközi szövetségtől a UCI-tól 2.2-es besorolást kapott.”
– nyilatkozta a 888.hu-nak Gombkötő Roland sajtófőnök.
„Kissé sántító focihasonlattal élve ez a megyei első osztályt jelenti. Két év múlva jött az NB III, azaz a UCI 2.1, és most a Pro Series sorozathoz – NB II – tartozunk, de természetesen innen is lehet majd előre lépni.”

Kár lenne tagadni, hogy a mi Tour-unk az eredetileg két évvel korábbra tervezett budapesti Giro d’Italiától vett igazi lendületet. Reflektorfénybe kerültünk, annak ellenére, hogy a járvány miatt két hónappal későbbre halasztották a rajtot.

„Hatalmas logisztikai feladatot jelent a verseny zökkenőmentes lebonyolítása.” – folytatta a sajtófőnök.
Gondoljunk bele, a 23 csapat egyenként hat-hat versenyzőjét komoly stáb, minimum nyolc-tíz szakember segíti, csapatonként hat személykocsi, teherautó, kamion és busz kíséri, és a helyszínbiztosításhoz kb. háromezer rendőr kell. Szerencsére Pintér Sándor belügyminiszter a viadal egyik fővédnöke, s ezzel
sok gonddal lett kevesebb.”

A jóslatok szerint az összetett győzelemre várhatóan a legjobb hegyi menőknek lesz esélye, a záró etapon az 1014 méteres Kékestetőn lesz a befutó.

A 43. Tour de Hongrie:
1. szakasz, május 11.: Csákvár–Székesfehérvár (198 km)
2. szakasz, május 12.: Karcag–Hajdúszoboszló (192 km)
3. szakasz, május 13.: Sárospatak–Nyíregyháza (154 km)
4. szakasz, május 14.: Kazincbarcika–Kazincbarcika (177 km)
5. szakasz, május 15.: Miskolc–Gyöngyös-Kékestető (184 km)

A legjobb magyar kerekes, Valter Attila, a Groupama-FDJ csapat versenyzője kihagyja az idei magyar körversenyt, hiszen a Girón áll rajthoz, ahol tavaly egy darabig az összetett első helyezettnek járó rózsaszín trikót viselhetteMTI/EPA/ANSA/Luca Zennaro

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére