Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Péterfalvi Attila: adatvédelmi kérdéseket vet fel az ellenzék SMS-kampánya

888.hu

2022.03.29. 18:45

Az adatvédelmi hatóság elnöke is kapott névre szóló szöveges üzenetet hivatali mobilszámára a baloldaltól – írja a Mandiner.

 

Péterfalvi Attila, az Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke szerint is felvet adatvédelmi kérdéseket az ellenzék által indított SMS-kampány, amely akár hatósági vizsgálat tárgyát is képezheti.

A NAIH elnöke – aki egyébként maga is kapott hivatali telefonjára ilyen sms-t – lapunknak elmondta:

abban az esetben, ha valaki nem tiltja le a szolgáltatójánál a számát, akkor alapvetőn nem kizárt, hogy kaphat ilyen üzeneteket, azonban az, hogy ezek az SMS-ek névre szólóak, már problémás lehet.

 

Péterfalvi elmondta: az ő hivatali mobiltelefonjának száma sem nyilvános, így ő is meglepődött, hogy keresztnevén szólították meg az SMS-ben, hogy szavazzon a „változásra”.

 

Ahogy mi is beszámoltunk róla, számos olvasónk, sőt kormánytagok is kaptak a választásra és a baloldalra való voksolásra buzdító SMS-es üzeneteket.

Információink szerint több, mint kétmillió ilyen szöveges üzenet ment ki, akad olyan, aki nem is csak egy SMS-t kapott.

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója keddi, MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában törvénytelennek nevezte az akciót, amelynek kapcsán szerinte személyes adatok törvénytelen használata, valamint tiltott kampányfinanszírozás gyanúja is felmerül – olvasható a Mandiner keddi cikkében.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére