Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsony Gergely az élő példa arra, miért hasznos és fontos az angol nyelv ismerete

888.hu

2022.05.05. 16:00

A főpolgármesternek már több alkalommal is meggyűlt a baja az angol nyelvvel. Ezt az érintett nem is tagadja, már közölte tavaly, hogy un. „hiperpasszív” nyelvtudással bír. Bizton állíthatjuk, hogy a mai napon angol nyelvből írásbeli érettségit letevő fiatalok ennél nagyobb tudással is rendelkeznek.

 

Ugyan azt állította korábban, hogy rendelkezik államilag elismert középfokú nyelvvizsgával, a valóság ennek az ellenkezőjét igazolja. A hazai sajtót bejárta az a hír tavaly májusban, hogy a főpolgármesternek kizárólag egyetemi lektorátusi nyelvvizsgája van, amely egy alapfokú nyelvvizsgának felel meg.

Megszólalásain érződik, hogy finoman fogalmazva se erőssége az angol nyelv. Évek alatt nem sikerült letenni egy C típusú nyelvvizsgát, miközben ő látja el a város vezetését, amely pozíció azzal is jár, hogy időnkét külföldi kollégáival kell beszélgetésekbe bonyolódnia. Az utóbbi időszakban több olyan nemzetközi konferencián is részt vett, amikor a benne állítólag meglévő, csak szemmel láthatóan mélyen megbúvó tudását nem sikerült bizonyítania.

Ilyen eset volt az, amikor előbb egy gombot se volt képes úgy megnyomnia, hogy azt nem magyarul kérték tőle, majd ezt követően még köszönni se tudott angolul a jelenlévőknek.

 

 

Pedig rendkívül fontos, hogy a fiatalok a mai világban elsajátítsanak legalább egy idegen nyelvet. Karácsony Gergely ennek pedig nagykövete is lehetne, szavazói körében pedig biztosan plusz pontot szerezne (a kudarcos választási eredményt is sokan a nyakába varrják, így ez neki nem is jönne rosszul).

Az azonban biztosan nem segít a renoméján, hogy olyankor is képes kínos szituációba keveredni, amikor egy külföldi, jelesül a Deutsche Welle riportere szólítja meg. Emlékezhetünk arra a szituációra, amikor hallgatásba menekült a kérdés megválaszolása helyett, elkerülve és elhárítva magától a válaszadás lehetőségét. Pedig ez a hivatali pozíciójából fakadóan is nem csupán illő, de egyenesen kötelessége is lenne, valamint egy minimum elvárás.

 

 

Mulatságos volt Karácsonynak a vergődését látni, amikor szeptemberben a Budapest Forum – Building Sustainable Democracies elnevezésű konferencián tartott egy megnyitó beszédet, mely angol szövegét papírból igyekezett felolvasni.

 

 

A balliberális orgánumoknak azonban már ez is elnyerte a tetszését, hiszen ahogyan ő olvas angolul, úgy senki más nem tud. A mai érettségizőknek egy hónap múlva, a szóbeli vizsgán nem ezt javasoljuk, ott ugyanis ennél a teljesítménynél többre lesz szükségük.

Idén februárban pedig egy, elmondása alapján „a világ legrangosabb nemzetközi biztonságpolitikai fórumán, a Munich Security Conference”-en vett részt. Ezen szintén nem szólalt meg semmilyen idegen nyelven, helyette felkért egy szinkrontolmácsot Korányi Dávid személyében, aki egyébiránt a város diplomáciai főtanácsadója is. Karácsonyt nem zavarta az sem, hogy a varsói és az isztambuli városvezető is angolul kommunikált – segítség igénybevétele nélkül.

Budapest imázsát leromboló performanszát a 47. perctől lehet megtekinteni:

 

Szurkolunk minden érettségiző fiatalnak, de ne feledjétek: még a szóbelivel van lehetőségetek javítani!

 

Karácsonynak volt már 2,5 éve arra, hogy bizonyítsa rátermettségét és képességeit a város vezetésére. Budapest lakóinak 2024-ben nem szabad adni neki újabb 5 évet pótvizsgára.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére