Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ezek valamiért kimaradtak Karácsonyék plakátkampányából

888.hu

2021.01.25. 13:00

Tízmilliókból hirdeti Karácsony Gergely főpolgármester Budapest utcáin, hogy nincs pénze a városnak, azonban ezekre a tételekre mégis jutott bőséggel. Akkor most van lé, vagy nincs?

Karácsony Gergely főpolgármesternél betelt a pohár. Nem bírja tovább tétlenül nézni, hogy a gonosz kormány – szerinte legalábbis – kivérezteti Budapestet.

Éppen ezért Budapest első embere tájékoztató kampányt indított jó sok pénzért, hogy elmondja, nincs pénz.

A 22 millió forintos plakátkampányból azonban csak épp azt nem tudjuk meg, hogy Karácsonyék hogyan herdálják el Budapest vagyonát.

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója decemberben arról írt, hogy a főváros több mint 130 milliárd forintnyi állampapírral rendelkezik, készpénzállománya pedig több mint 80 milliárd forint.

Mutatjuk, hogy mi maradt ki Karácsonyék propaganda-hadjáratából.

Büntetések egymás után

Tavaly januárban a Közbeszerzési Döntőbizottság 115 millió forintos bírságot szabott ki a BKV-ra, idén januárban pedig 50 millió forintra büntette meg a BKK-t.

Drágult a Lánchíd és 3-as metró

Nagy nehezen sikerült egyről a kettőre jutniuk Karácsonyéknak a Lánchíd felújításának ügyében, természetesen úgy, hogy minden drágább legyen. A pályázaton nyertes A-Híd Zrt. bruttó 26,75 milliárd forintért végezheti el a munkát, ami 5 milliárd forinttal több, mint a Tarlós István főpolgármestersége idején kiírt közbeszerzési eljárásban szereplő ár. Továbbá az újra kiírt közbeszerzésben több mint ötvenszeresére (!), 75 millió forintról nettó 3,76 milliárdra, bruttó 4,78 milliárdra emelték a kivitelezésre szerződést kötő cégnek fizetendő előleget.

A 3-as metró felújítása is drágább lett. Tavaly decemberben a BKV számolt be a metróvonal középső szakaszának alagútfelújítására vonatkozó szerződés módosításáról. A szándéknyilatkozatból kiderül, hogy 9,1 milliárd forint többletköltség elszámolásában állapodtak meg az alagút-rekonstrukcióra vonatkozó, 2017-ben kötött, 48 milliárd forint értékű szerződésben foglaltakhoz képest. A pótmunkák fedezetének biztosítására öt százalék tartalékkeretet biztosítanak, így a beruházás összességében 9,5 milliárd forinttal drágul.

Haverok

Karácsony Gergely az elmúlt időszakban a tanácsadói számát 55-re emelte, elvtársai munkatársai pedig szép kis év végi jutalmakban részesültek. A fővárosi önkormányzat a közelmúltban 37,2 millió forintról 112,1 millióra emelte a brüsszeli iroda rendelkezésére álló összeget. A Magyar Nemzet hozzájutott a fővárosi jutalmazási listához is, amelyből kiderül, hogy Karácsony Gergely kabinetvezetője, Balogh Samu és Gy. Németh Erzsébet (DK) főpolgármester-helyettes 1,2 millió forintos jutalomban részesült. A kiemelt jutalmazottak között szerepel Rényi Ádám kommunikációs igazgató 811 ezer forintos tétellel, valamint A Város Mindenkié csoport szegényeket védő aktivistája, Misetics Bálint, a főpolgármester lakhatási és szociális főtanácsadója, aki 805 ezer forintot kapott. A főpolgármester a kampány- és Facebook-guru Gál J. Zoltánról sem feledkezett meg, ő 711 ezer forintot kapott az adófizetők pénzéből.

Facebook-propaganda

A főpolgármester előszeretettel kommunikál a Facebookon, és a pénzt sem sajnálja rá. Saját propagandájára több mint 30,7 millió forintot költött.

+1 Gyurcsány ügyvédjével szerződnek a kerületek

Az Origo összesítéséből kiderül, hogy az erzsébetvárosi és újbudai önkormányzat tizenöt hónap alatt minimum tízszer szerződött Czeglédy Csabáékkal. A két DK-s kerület alig több mint egy év alatt közel 130 millió forint értékben kötött szerződést egyetlen ügyvédi irodával, az adócsalásért jogerősen elítélt Czeglédy Csaba irodájával.

+2 Apróért nem hajolunk le

Éppen aznap, amikor megtudhattuk, hogy elindul a plakátkampány, kiderült az is, hogy a BKV milliárdokat veszít.

A „Budapesti közösségi közlekedési eszközök és közlekedési köztéri reklámhelyek reklámcélú hasznosítása” címen futó közbeszerzést a két fővárosi közlekedési cég még 2019 novemberében nyilvánította eredménytelennek, miután egy Karácsony Gergely főpolgármester által jegyzett közgyűlési határozat ellehetetlenítette a szerződéskötést. A tender értéke megközelítette a 7 milliárd forintot, a francia érdekeltségű JCDecaux Hungary Zrt. (JCD) négy éven át havi 142 millió forintot fizetett volna a jogért. A Világgazdaság tájékoztatása szerint azonban most már hiába táncolna vissza a városvezetés, a BKV lecsúszott az évi 1,7 milliárdos üzletről.

Van tehát pénz, csak nem mindegy, hogy mire verik el.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére