Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Baloldali milliárdosok: Leisztinger az egyik legbefolyásosabb vörös báró

888.hu

2021.06.30. 14:30

Visszatérő motívum a baloldalon, hogy bizonyos jobboldali üzletemberek pénztárcájában kutakodnak. A magát függetlennek és objektívnek mondó sajtó azonban valahogy mindig elfelejt beszámolni saját milliárdosaik ügyeiről. A 888.hu megteszi most helyettük.

 

Az ELTE Természettudományi Karának elméleti fizika szakán diplomázott, az Arago Zrt. tulajdonosa, Tüttő Kata exe, 2020-ban a 14. leggazdagabb és a 24. legbefolyásosabb magyar volt. Kitalálták már, hogy kire gondolunk? Vagy szabad a gazda?

Spoilerezek!

Leisztinger Tamásról van szó.

Fent említett honfitársunk sokoldalú ember hírében áll. Ezt az is alátámasztja, hogy az ELTE elvégzése után egyszerre négy dologgal is foglalkozott: taxizott, autókat hozott be külföldről, lakóingatlanokat közvetített a fővárosban és számítógép-alkatrészekkel kereskedett.

Első irodája – a hírek szerint – a Pixel Graphics Számítástechnikai Kft. (Pixel G) Balassi Bálint utcai központjában volt. Azt pletykálják, hogy a Pixel G tagja volt Gerényi Gábor is,

aki anno az Index körüli politikai belháborúban játszott szerepet.

1995 környékén Leisztinger agyafúrt taktikákkal játszadozott: az általa felvett hitelből felvásárolt számos tőzsdei és tőzsdén kívüli céget, kiszervezte azok értékes részeit, aztán átszervezéseket hajtott végre bennük, majd úgy adta el azokat, hogy ezáltal kemény pénzeket szerzett.

Természetesen ezt a Horn-kormány némán tűrte.

Már ekkor picsi-pacsit játszott az MSZP-vel. Ő az a fajta haver volt, aki ahol tudott, ott segített. Ámbár igazán aktívan a 2000-es évek elején kezdett a párt környékén tevékenykedni.

Birodalma az MSZP 2002-es győzelme után, a Medgyessy-, Gyurcsány- és Bajnai-kormány ideje alatt élte fénykorát.

Megszerezte a volt szakszervezeti ingatlanvagyont, az értéktőzsdét, az árutőzsdét, amit aztán továbbpasszolt az osztrákoknak. Néhány milliárdért megszerezte a Kopaszi-gát értékes Duna-parti telkeit – utóbbi ügyben még rendőri nyomozás is folyt.

Ezt követően se szó, se beszéd bejelentette visszavonulását.

Persze utóbb kiderült, hogy ez csak egy

taktikai húzás volt a részéről.

2006-ban tovább folytatta politikai pályafutását. Nagy szerepe volt a később jogerősen elítélt Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes felbukkanásában és térnyerésében is.

Összesítve 2002 és 2010 között 50 milliárd forinttal nőtt a vagyona.

Felhőtlen pályafutásának a Fidesz 2010-es választási győzelme vetett véget,

de nem tűnt el teljesen, csak profilt váltott.

2010-től a baloldal egyik legfőbb oligarchája a földbizniszben és a labdarúgásban volt érdekelt.

2015-ben földbirtokai után 4,8 milliárd forint területalapú támogatást vett fel.

Legutóbb a 2020-as busztender kapcsán merült fel a neve.

A Budapesti Közlekedési Zrt. közbeszerzési eljárást írt ki használt dízelüzemű, alacsonypadlós, csuklós autóbuszok bérlésére. A BKV Zrt. a CR-Facilities Vagyongazdálkodó Zrt. ajánlatát ítélte a legkedvezőbbnek, ezért velük kötött bérleti szerződést. Mint utólag kiderült,

a CR-Facilities többségi tulajdonosa a Leisztinger Tamáshoz köthető Cratis Zrt.
Érdekesség, hogy exe, Tüttő Kata a 2019-es önkormányzati választás óta Budapest városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettese.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére