Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bogarakat etetnének iskolás gyerekekkel

888.hu

2022.06.01. 13:10

Alternatív protein, mit nem értesz?

 

A tudomány oltárán mindent fel lehet áldozni. Úgy tűnik, hogy a gyerekeket is. Legalábbis Wales-ben ezzel próbálkoznak.

A Mirror beszámolója szerint a walesi gyerekek hozzászoktak már az olyan kajákhoz, mint a fish & chips, meg a lasagne, meg a bolognai spagetti.

Most azonban

négy walesi általános iskola diákjai tudósok és tanárok által szervezett workshopokon vesznek részt, hogy tájékoztassák őket az olyan „alternatív fehérjék”, mint a bogarak fogyasztásának előnyeiről.

 

A menüben lesznek növényi alapú ételek, és ehető rovarok, attól függően, hogy az Élelmiszer-szabványügyi Hivatal jóváhagyta-e az új élelmiszereket.

A Journal of Cleaner Production című folyóiratban megjelent tanulmány szerint

a rovarfarmok 75%-kal kevesebb szén-dioxidot bocsátanak ki, mint a baromfifarmok.

Mivel az Egyesült Királyságban az emberek a fenntarthatóbb táplálkozás felé fordulnak, a rovaralapú táplálkozásban kételkedők is örömmel értesülhetnek arról, hogy az ehető bogarak gazdagok fehérjében, antioxidánsokban, vitaminokban és más tápanyagokban.

A projekt ezen a héten kezdődik, célja, hogy a gyerekek „alternatív fehérjékkel” kapcsolatos ismereteit fejlesszék. Nem PC nyelven, ezt programozásnak hívják. Ennek feltárására felméréseket, workshopokat, interjúkat és fókuszcsoportokat használnak majd.

A kutatók összefogtak a tanárokkal, és remélik, hogy a négy- és 11 évesek hajlandóak lesznek kipróbálni néhány egzotikusabb ételt.

Európa-szerte már ma is általánosnak számít az alternatív fehérjeforrások, például a rovarok fogyasztása.

Az International Platform of Insects for Food and Feed (IPIFF) 2020-as tanulmánya szerint

2019-ben 9 millió európai fogyasztó evett rovarokat, és ez a szám 2030-ra várhatóan 390 millióra nő.

 

Februárban egyébként az Európai Bizottság is belépett a buliba, ugyanis

engedélyezte a házi tücskök (Acheta domesticus) új élelmiszerként, vagy élelmiszer-összetevőként történő forgalmazását az Európai Unióban.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére