Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így néz ki egy magyar orvos egy többórás Covid-19-műszak után

Fodor-Horváth Zsófia

2020.03.31. 14:39

Dr. Kulja András magyar orvos osztott meg közösségi felületein egy képet, amin ő látható teljes Covid-19-ellenes védőfelszerelésben – és pár órával utána. A sebészeten dolgozó orvos csak pár órát volt beöltözve, de ezt a pár órát is nagyon keménynek érezte, hiszen a védőfelszerelésben nagyon nehéz a levegővétel, egyáltalán nem szellőzik és folyamatosan veszítik benne a folyadékot, amit aztán csak a műszak végén tudnak pótolni. A megosztott képpel azokra a kollégáira szerette volna felhívni a figyelmet, akik akár 8-12 órát is dolgoznak ilyen öltözékben.

 

View this post on Instagram

 

????Kicsit megviselten 30 órás műszakot követően.... Ma megvolt az első bevetésem és mintavételem egy COVID-19 gyanús betegtől. Csak pár órát voltam ebben a védőfelszerelésben a 24 órás ügyeletet követő pár extra órámban, de az is nagy kihívás volt, hiszen nehéz a légvétel, egyáltalán nem szellőzik, folyamatosan veszítjük benne a folyadékot, amit csak a műszak végén lehet pótolni. Minden tiszteletem azoké akik egész nap ilyen felszerelésben látják el a betegeket! Kitartás Nektek! ? ? . ??My look after a 30-hour shift. Today I had my first „real action”, I tested a patient with suspected COVID-19. I was spending only a few hours in this protective gear, throughout the couple of extra hours following my 24 hour shift. It was a challenge as breathing is quite hard in the gear, with no ventilation for the rest of my clothes underneath. We are continuously losing fluid and getting dehydrated, and rehydration can only happen at the end of the shift. I salute to each and every one of you caring for patients in these gears! Hang in there everyone! ?? . . #medlife #doctor #covid_19 #covid #koronavírus #coronavirus #mik #magyarig #ikozosseg #instahun #instakozosseg #medlife #medschoollife #surgeon #surgery #doctor #instagram #instagood #doctors #hungarianboy #menstyle #scrubs #selfie #vsco #semmelweis #budapest #hungary #nurselife #orvos

A post shared by Dr. András Kulja (@dr_andrew_k) on

Dr. Kulja András elmondása szerint összességében talán jobb a helyzet most, mint amire számítottak, és reméli, sikerül lassítani a betegség terjedését. A sebészeten, ahol dolgozik, az elektív műtétek lemondásával elég sok kapacitás szabadult fel, ügyeletben is csak az akut konzíliumokat, műtéteket végzik, így most már ők is be lettek osztva Covid-gyanús részlegekre. „Legalább tehermentesítjük a többieket” – fűzte hozzá.

Az egészségügyi dolgozók a járványhelyzetben extrém fizikai és mentális terhelésnek vannak kitéve. A jó hír viszont az, hogy mindenki tehet valamit azért, hogy az ő helyzetüket is könnyítse, valamint a vírus terjedését is lassítsa: a rendelkezések és a túl szigorúnak tűnő szabályok betartásával, az otthon maradással és a gyakori kézmosással, higiéniai szabályokra való fokozott figyelemmel most mindenki részt vehet a koronavírus elleni harcban!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére