Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány-show: egyre demagógabb ígérgetésbe kezdtek a baloldaliak

888.hu

2021.09.13. 17:20

Volt ott minden, mint a Gyurcsány-bazárban (adóemelés, alkotmánypuccs, bebörtönzés), csak vita nem.

 

Vasárnap este megtartották a Gyurcsány-show első miniszterelnökjelölt-jelölti vitáját, amelyben a szereplők,

  • Karácsony Gergely,
  • Márki-Zay Péter,
  • Fekete-Győr András,
  • Gyurcsányné Dobrev Klára
  • és Jakab Péter

próbáltak valamiféle vitát színlelni. Azonban a közel kétórás beszélgetésüket végighallgatva azt semmiféleképpen nem lehetett annak nevezni.

Ezt erősítette meg lapunknak Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője, aki ezt az eseményt a balliberális pártok „előválasztásnak” nevezett mozgósító kampánya újabb felvonásának tartja.

Jól kijött, hogy már régen megállapodtak mindenről: a miniszterelnök-jelölt Karácsony Gergely lesz, míg a többi politikusnak azt a szerepet szánták, hogy próbáljanak meg több szavazót behívni a Gyurcsány vezette balliberális szivárványkoalícióba”

– mondta az elemző, majd hozzátette: már a tegnapi kampányeseményt megelőzően is arról szóltak a hírek, hogy Karácsony Gergely azért telefonál mindenfelé, hogy visszaléptesse az MSZP jelöltjeit más pártok javára, ahelyett hogy a választókra bíznák a döntést.

Elmondta, hogy az előválasztás egyedüli célja nem más, mint hogy mozgósítsák vele a választókat, hiszen a baloldali szavazók a Fideszt támogatóknál kevésbé aktívak, amit a legutóbbi Závecz-kutatás is alátámaszt.

Mivel ugyanakkor nincsen érdemi verseny, így a mozgósítás is kudarcba fulladhat, aminek előjele, hogy 200 ezernél is kevesebb aláírást tudtak csak összegyűjteni ezek a jelöltek két hét alatt, míg a Fidesz „Stop Karácsony! Stop Gyurcsány!” aláírásgyűjtő íveit már 200 ezernél is többen aláírták 10 nap alatt.”

 

Az elemző megjegyezte, hogy az előválasztás jelenleg lefutottnak tűnik, és nincs érdemi mozgósítóereje sem, így a pártok megpróbálnak mesterségesen valamiféle konfliktust generálni, hogy legalább a látszat megmaradjon. Az elmúlt napokban éppen ezért támadta meg a DK Karácsony Gergelyt, ezzel is próbálva erősíteni a főpolgármester pozícióját, akinek közös miniszterelnök-jelölti indításáról már megállapodtak.

Az is elképzelhető, hogy az első fordulóban kihozzák nyertesnek Dobrev Klárát, majd másnap az MSZP finanszírozta Pulai András cége, a Publicus Intézet kihoz egy felmérést, miszerint csak Karácsonnyal lehet esélye a baloldalnak, így a második fordulóra aktivizálják az ellenzéki szavazókat”

– tette hozzá.

A vitával kapcsolatban Deák Dániel megjegyezte, hogy a baloldali politikusok mindegyike egyetértett abban, hogy feles többséggel kétharmados törvényeket fognak átírni.

Ez a demokratikus jogállam lábbal tiprása, és könnyen polgárháborús állapotokhoz is vezethet.”

Úgy látja, hogy a baloldali pártok radikalizálódtak, egyre demagógabb ígérgetésbe kezdtek a választók meggyőzése érdekében. Azonban az alkotmányos puccs rendkívül veszélyes, az ilyen típusú politizálás könnyen felfordulást okozhat az országban.

Ez a normálisan gondolkodó és mérsékelt politikát kívánó embereket taszítja, tehát a bizonytalanokat egyértelműen eltántorítja a balliberális pártoktól.”

Deák Dániel hozzátette, hogy ez teljesen érthetetlen politikai próbálkozás, hiszen miközben a kétharmados parlamenti többség által megszavazott Alaptörvényt illegitimnek tartják, a feles többségű alkotmányozást már elfogadnák.

Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője

 

A „vitán” adóemelésekről is szó esett. Ezzel kapcsolatban az elemző megjegyezte, hogy a baloldali programokban is szerepelnek, ám ezek az átlagbérből élő embereket is rosszul érintenék. Emlékeztetett, hogy maga Gyurcsány Ferenc a tavaszi parlamenti ülésszak végén beszélt arról, hogy eszementek a kormány adócsökkentései, egy a DK-hoz közeli közgazdász pedig azt mondta az ATV-ben, hogy egy esetleges baloldali hatalomátvételt követően nagyszabású megszorításokba kell kezdeni.

Mindez jól mutatja, hogy a 2010 előtti világ térne vissza, azonnal adókat emelnének, és megszorítanának, ami ismét magas munkanélküliséget és alacsony gazdasági növekedést eredményezne.”

 

A tegnapi Gyurcsány-show-ban az egyik szereplő, Márki-Zay megjegyezte, hogy az adóemelésekről nem szabad beszélni, ha az ellenzék jövőre szeretné megnyerni a választást. Deák Dániel szerint ez a hódmezővásárhelyi polgármester részéről egy „érdekes elszólás” volt, hiszen ez annak az előjele, hogy az adóemelési terveiket a bevándorláspárti törekvéseikhez hasonlóan el akarják majd titkolni a kampányban, nem akarnak azokról beszélni, hiszen az nem lenne népszerű.

Emlékeztetett, hogy Karácsony Gergely maga ismerte el egy német lapnak adott interjúban, hogy nem fogják kiírni a plakátokra a bevándorláspárti álláspontjukat, mert akkor nem tudnának választást nyerni.

Ez azonban a választók becsapása, ugyanaz, mint amit Gyurcsány Ferenc csinált a 2006-os választási kampányban, és amivel lebukott az őszödi beszéd kiszivárgásával.”

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére