Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Dunai Mónika a 888-nak: Minden család számíthat a támogatásomra

Horváth K. József

2022.05.02. 11:20

Dunai Mónika, Rákosmente harmadszor megválasztott országgyűlési képviselője Budapestről egyedül került be a parlamentbe egyéni választókerületből. A vele készült beszélgetésben egyebek mellett hangsúlyozta, megköszöni a 25 114 ember szavazatát. Nyilvánvaló, hogy pártállásra való tekintet nélkül mindenki számíthat a támogatására. 888-interjú.

 

888.hu: Pénteken megalakult a Jobbik parlamenti frakciója. Tagjai között nincs ott az a Szilágyi György, aki reménykedett abban, hogy miután Dunai Mónika az egyéni választókerületben legyőzte Rákosmentén, pártdöntés révén mégiscsak ott lehet a parlamentben a következő négy évre. Ez nem jött össze. Mit szól ahhoz, hogy kemény versenyben partvonalra lehetett tenni egy antiszemitizmussal is kapcsolatba hozható jelöltet?

Dunai Mónika: A választók mindig bölcsek, döntés előtt komolyan átgondolják, hogy az életük szempontjából mi a jó. Mi nem ígérgettünk eddig se, mindenki láthatta, hogy 12 éven keresztül milyen ország- és kerületépítő munkát végeztünk. A nyugdíjemeléseket, a családtámogatási rendszer hatásait, a béremeléseket mindenki a saját bőrén érezhette. A mi tetteinket példák sora támasztotta alá. Amit a baloldal ígért, már a Jobbikkal együtt, az másról szólt.

 

 

888.hu: Azért az egy durva helyzet, hogy Szilágyi Györgyöt a The Jewish Voice című amerikai portálon az Árja Testvériség nevű antiszemita szervezet mentegetésével vádoljanak. Ilyen még nem volt Rákosmentén.

Dunai Mónika: Nemcsak mi, politikusok jelentjük ki, hogy elfogadhatatlanok a szélsőséges, kirekesztő megnyilvánulások, hanem az emberek többsége is ezt gondolja. Az emberek nem szeretik a szélsőségeket, biztonságot, nyugalmat és békét szeretnének. Mi ezt ajánlottuk az embereknek. Az országépítő munka mellett hangsúlyoztuk, hogy megvédjük a békét és a biztonságot.

 

 

888.hu: Azon kívül, hogy Szilágyi korábban Fradi-huligán volt, a rossz emlékű ferencvárosi B-Közép ismert arca, a XVII. kerületért nem sokat tett. Kiállhatott volna Karácsonnyal szemben például a BKV-jegypénztár megszüntetése ellen, felléphetett volna a földutakra szánt fővárosi pénz főpolgármester általi megvonása ellen, hogy a régóta várt, a kerületközpontot tehermentesítő Vidor utca megépítését ne is említsük. Szóval lett volna feladat, de nem tett semmit értük.

 

Dunai Mónika: A lehetőség valóban megvolt előtte, mint ahogy előttem is. Rólam mindenki tudja, hogy itt születtem, itt élek, Rákosmentéért dobog a szívem. Eddig is az itt élőket szolgáltam, és a jövőben is ezt fogom tenni. Örök kérdés, hogy elég-e a győzelemhez az országos pártok politikai irányvonala, és hogy mennyiben számít a jelöltek személye. Én azt tapasztalom, hogy mindkettő fontos. A hiteles, az emberekért dolgozó pártokat és helybéli jelölteket díjazzák az emberek, akik beszélgetnek velük, törődnek velük, meghallgatják a véleményüket.

 

888.hu: Azon kívül látják azt, hogy jelentősen fejlődik a kerület.

Dunai Mónika: Ez a legfontosabb. Ebből a munkából is lett volna lehetősége kivennie a részét a baloldalnak. Karácsony Gergely például lenullázta a Vidor utca és a sportcsarnokhoz vezető lámpás csomópont költségvetési forrását, amelyre a pénzt végül a kormánytól sikerült megszerezni.

 

888.hu: Nemsokára átadásra kerül a Makovecz-templom, a sportcsarnok. Ez utóbbi használatbavételét Karácsonyék szintén akadályozták. Az emberek látták, hogy Dunai Mónika kiküzdötte a pénzt, s őrködött a megvalósulás részletein is.

Dunai Mónika: Ez a dolgom. Egy képviselőnek az a feladata, hogy meghallgassa az itt élőket, a lehető leghatékonyabban vigye tovább az ügyeket. Ahol pedig kormányzati támogatásra van szükség, azt igyekszem előteremteni.

 

888.hu: Még egy fejlesztést említhetünk, a szakrendelőét, ami szakállas ügy, amit több mint tíz éve rettenetesen várnak a rákosmentiek. Hol áll a fejlesztés?

Dunai Mónika: Sőt, sokkal régebben várjuk. De most végre megvalósul! A közbeszerzési eljárás végénél tart az ügy, a kivitelezővel hamarosan szerződést fognak kötni. Amint ez megtörténik, elkezdődhetnek a kivitelezési munkálatok. Mintegy két év lesz, amíg elkészül. Erre is a kormány biztosítja a teljest forrást, bruttó 7 milliárd forintot. A meglévő épület új szárnyat fog kapni. Sokkal nagyobb területen, sokkal többféle ellátás áll majd egy helyen rendelkezésre. A városrésznek eddig is szívügye volt az egészségügy, ezért a helyi rendelőket az elmúlt időszakban szinte kivétel nélkül felújítottuk önkormányzati és kormányzati összefogással.

 

888.hu: Milyen országos parlamenti feladat vár önre a következő négy évben?

Dunai Mónika: Megtiszteltetés, hogy a Fidesz-KDNP frakciószövetség családügyi kabinetjének vezetésére kértek fel. Ezt a munkát Novák Katalin irányította minisztersége előtt a frakcióban. A családpolitika fontos, kiemelt terület. Most, amikor háború dúl mellettünk, most, amikor a járvány is itt van még a világban, most, amikor a migrációs nyomás sem múlt el, nagyon fontos, hogy ebben az időszakban is védjük a családokat, és többletkiadásokkal se terheljük meg az embereket. 2010 előtt a balliberális kormányok megszorítások idején azonnal a családi költségvetéshez nyúltak. Mi a nehéz időszakban is azt szeretnénk, hogy érezzék az emberek, hogy számíthatnak ránk.

 

888.hu: A családokról szélesebb értelemben is beszél a kormány…

Dunai Mónika: Igen. Felfogásunkban – ahogy az életben is van – a családba beletartoznak a nagyszülők, dédszülők is. A családokról való gondoskodásnak része az is, hogy az idősekről is gondoskodunk. És segítjük azokat a fiatalokat is, akik még családalapítás előtt állnak. Ahogy eddig is tettük.

 

888.hu: Köztük nyilván a baloldali érzelmű családokat is.

Dunai Mónika: Természetesen. Itt is szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem mind 25 114 ember támogató szavazatát. Nyilvánvaló, hogy pártállásra való tekintet nélkül minden magyar család számíthat a támogatásomra.

 

888.hu: Ha már a kapott szavazatok számát említette, akkor emlékeztessük az olvasót arra, hogy Dunai Mónika iránt olyan fokú a bizalom, hogy még soha ennyi szavazatot nem kapott. 2014-ben 22 393, 2018-ban 23 784 voks hozta el az „aranyérmet”.

Dunai Mónika: Ez a növekvő bizalom nagyon megtisztelő. Örülök mindig, ha helybeliek az utcán vagy a buszon megszólítanak, javasolnak valami. Számtalan olyan ötlet, javaslat jutott el hozzám, amelyek aztán az illetékes államtitkár, miniszter asztalán landoltak. Ez a demokrácia lényege. Az emberek megválasztanak egy képviselőt, aki által a hangjuk el tud jutni a döntéshozás legmagasabb szintjére is.

Ez a feladatom.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére