Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Téli gumi – kell-e használni?

(x)

2020.11.27. 08:01

A hideg évszakra szánt gumik tapadást és megbízhatóságot jelentenek még különleges időjárási helyzetekben is. A téli abroncsok speciális futófelület-mintákkal és gumiösszetevőkkel készülnek, amelyek akkor hatékonyak, ha fagyos időjárásban vezetünk. Hét fokon és annál alacsonyabb hőmérsékleten ezek a különleges összetevők kölcsönhatásban vannak a jellegzetes gumikeverékekkel, hogy a megfelelő tapadást eredményezzék, aminek következtében járművünket az úttesten tartják. Cikkünkben azt elemezzük, hogy megéri-e téli gumiba befektetni.

Miért fontos beszerezni a téli gumit?

A legtöbb gépkocsivezető úgy véli, hogy téli gumi csak akkor kell, ha esik a hó. Sajnos ez nem így van! A téli gumi futófelület-anyagát úgy alakítottak ki, hogy nedves időben közlekedve a megszokott gumiknál több vizet használjon, miközben maga az összetevő könnyebb, tehát hűvös környezetben rugalmasabb tapadást eredményez, teljesen mindegy, hogy maga a gumiabroncs száraz vagy nem.

Márkaválaszték – ami olcsó, az nem biztos, hogy jó!

A népszerű márkákat (Vredestein Wintrac, Firestone Winterhawk 4, Uniroyal Snow Max 3, Hankook W320, Hankook W330, Michelin Alpin 6 vagy Continental WinterContact TS 830 P) különböző tesztekkel vizsgálják minden évben, ezzel is ellenőrizve, hogy mennyire ellenállók akár extrém (sarkvidéki) hidegben is. A gumywebshop.sk oldalon a felsorolt brandek mellett számos más típust is találunk, és érdemes figyelni az akciókat, mert akár egy prémium márkát is jó áron szerezhetünk be, ha használjuk a részletes keresőt. Mindezek mellett autónk típusához is kiválaszthatjuk a leginkább megfelelő téli gumiabroncsot.

Elmondhatjuk, hogy a télig gumi nagyon hasznos kiegészítője a személyautónknak. Biztonságossá teszi a hideg időben való közlekedést, de az erre az időszakra vonatkozó vezetési szabályokkal is fontos tisztában lenni.

Fotó: pexels.com

Vezessünk biztonságosan – használjunk téli abroncsot!

Abban az esetben, ha új gépkocsit veszünk, figyelembe kell venni a téli gumik hatékonyságát, különösen igaz ez a négykerék-meghajtásnál. A legjobban akkor járunk, ha autószervizben vagy független gumiüzletben vásárolunk. Jellemző, hogy új jármű esetén az abroncs a termék része, igaz, nem mindegy, hogy melyik évszakban vásároljuk az autót. Ha mondjuk ősszel akarunk gépkocsit venni, akkor érdemes a nyári gumikat is beszerezni, ugyanis az alacsonyabb ár mellett a csere és a tárolás is biztosítva lehet adott márkaszervizben vagy a gumisnál. Természetesen – ha szükséges – meglévő autó esetében is vehetünk téli gumit az őszi időszakban, hiszen az ár itt is kedvezőbb, mint a szezonban.

A fentiek mellett törekedjünk arra, hogy autónk megfelelően fel legyen készítve a téli helyzetekre, ezt az egyszerű átvizsgálást a megfelelő időben az autószerelőnél érdemes elvégeztetni. Arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy – a biztonságos vezetés mellett – a téli gumival való közlekedés életet is menthet.

(x)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére