Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Instagram bevezeti a „szülői felügyelet” funkciót

888.hu

2022.03.17. 15:30

Innentől kezdve a szülők láthatják és korlátozhatják a gyerekük közösségi médiában végzett tevékenységét.

 

Megjelent az Instagram új funkciója, a szülői felügyelet. A Meta Platforms Inc. szerint hamarosan a gyámok is felügyelhetik a tizenévesek virtuális valóságban végzett tevékenységét.

 

A szülői felügyelet funkció lehetővé teszi a szülők számára, hogy figyelemmel kövessék mennyi időt tölt el a csemete a közösségi oldalon, sőt korlátokat is beállíthatnak.

A szülők azt is megtekinthetik, hogy a tizenévesek milyen fiókokat követnek, valamint hogy kik követik őket. A vállalat azt tervezi, hogy idővel más platformjain, például a Facebookon is elérhetővé teszi ezeket a funkciókat.

 

Az újítás azonban nem ad a szülőknek semmilyen információt arról, hogy a gyermekek mit néznek, kivel, vagy miről beszélnek a chaten és azt sem zárja ki, hogy a tinédzserek titkos fiókkal, ún. „finstákkal” rendelkezzenek.

 

Az Instagram és a Meta új szolgáltatása a Családi központ nevű felületen érhető majd el. A központ a felügyeleti eszközök mellett oktatási anyagokat is tartalmaz majd, például tippeket arra vonatkozóan, hogy hogyan beszélgessenek a gyermekeikkel a közösségi médiáról.

 

Az új felügyeleti eszközökhöz a tizenéveseknek hozzáférést kell biztosítaniuk szüleiknek az Instagram mobilalkalmazásán keresztül.

Bár az eszközök adhatnak némi kontrollt a tizenévesek Instagram-használata felett, a szakértők szerint ez nem elég ahhoz, hogy megváltoztassa, mit fogyasztanak az alkalmazáson. Még a szülői felügyelet ellenére is az Instagram algoritmusa önsértő tartalmakat, például étkezési zavarokról szóló posztokat kínálhat.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére